iPad Pro 2022 ar putea fi lansat cu procesor M2 și încărcare MagSafe

28.03.2022
iPad Pro 2022 ar putea fi lansat cu procesor M2 și încărcare MagSafe

Acum că până și iPad Air a primit procesorul Apple M1, modelele iPad Pro nu mai par să fie o „afacere” atât de bună în comparație. În afară de o cameră cu LiDAR, Face ID și ecranele la 120 Hz cu ProMotion, tabletele de top ale companiei pot face cam aceleași lucruri precum modelul Air mai ieftin. Se pare însă că Apple pregătește pentru a doua jumătate a anului un upgrade de hardware semnificativ, care va aduce sub carcasa iPad Pro noul procesor M2, pe care îl va folosi pe întreaga sa gamă de computere.

Procesorul M2 ar putea aduce performanță în plus și consum redus de energie

Conform newsletter-ului PowerOn scris de Mark Gurman de la Bloomberg, Apple se pregătește să lanseze un nou iPad Pro în 2022. Acesta va veni la aproximativ un an și jumătate după debutul seriei iPad Pro cu M2 din primăvara lui 2021 și va oferi câteva îmbunătățiri, însă nu majore.

Cel mai mare upgrade este integrarea chipset-ului Apple Silicon M2. Acesta va păstra o mare parte din avantajele originalului, precum procesorul octa-core, însă va beneficia de o eficiență mai mare. Asta pentru că M2 va fi construit pe arhitectură de 3nm, față de 5nm pe originalul M1. Astfel, acesta va putea consuma mai puțină energie, dar va putea integra și mai mulți tranzistori, crescând astfel atât puterea de procesare.

Este posibil ca noul iPad Pro să vină și cu alte modificări la nivel de design. Existau zvonuri încă de anul trecut despre un model Pro cu spate din sticlă și încărcare wireless, iar acum aceste zvonuri încep să prindă contur, întrucât Gurman (care a oferit informații valide despre produse Apple nelansate în trecut) susține că acesta va beneficia și de încărcare prin MagSafe.

iPad Pro 2022 ar putea fi prima generație cu încărcare magnetică MagSafe

MagSafe este tehnologia de încărcare cu magneți de la Apple, care permite detașarea rapidă a cablurilor de dispozitive. Totuși, MagSafe nu înseamnă automat încărcare wireless. Tehnologia a debutat în 2006 pe primele MacBook-uri, și a fost aproape abandonată în 2016, când Apple a trecut la încărcare USB-C. În  ultimii doi ani, compania a lansat multiple versiuni de MagSafe pentru dispozitivele sale: cu încărcare wireless pentru iPhone, cu un cablu de încărcare care transferă și date pentru iMac și o revenire la un design similar cu cel din trecut pe noile modele MacBook Pro.

Încărcarea wireless ar avea sens însă pentru iPad, întrucât tabletele se pot conecta deja prin Smart Connector la diverse accesorii, precum tastaturile Magic Keyboard sau Smart Folio. Mutarea încărcării pe wireless prin MagSafe ar fi următorul pas logic pentru acest tip de accesorii.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult