iPad Pro, un hibrid între laptop şi tabletă ce va concura portabilele cu sistem Windows 8

06.01.2014
iPad Pro, un hibrid între laptop şi tabletă ce va concura portabilele cu sistem Windows 8

Numit iPad Pro, noul produs Apple ar putea fi mai mult decât o variată supradimensionată a tabletei iPad, echipată cu ecran de 12.9 inch. Potrivit ultimelor zvonuri, Apple va prezenta iPad Pro ca o alternativă mai bună pentru tabletele convertibile bazate pe Windows 8 şi Android.

Mai exact, iPad Pro va fi un hibrid între tableta iPad Air şi laptopurile din seria MacBook Air, capabil să ofere puterea unui laptop fără a sacrifica prea mult din flexibilitatea unei tablete. Pregătit pentru această toamnă, noul produs de tip 2-in-1 va fi printre primele soluţii cu chipset Apple A8, livrat cu o variantă de iOS adaptată pentru configuraţia cu tastatură fizică detaşabilă.

Ajutate cu un procesor quad-core bazat pe arhitectura ARM, noile tablete iPad Pro vor concura împotriva laptopurilor convertibile bazate Windows 8, cum sunt cele din gama Surface 2 de la Microsoft. Ajutate cu o platformă software foarte populară  şi chipset mai puţin costisitor decât soluţiile furnizate de Intel, noile convertibile Apple ar contura o ameninţare serioasă  la adresa produselor similare bazate pe Windows 8, primite oricum fără prea mare entuziasm de către public.

iPad Pro, un hibrid între laptop şi tabletă ce va concura portabilele cu sistem Windows 8

Din păcate în lipsa mai multor detalii provenite din surse credibile, vestea lansării unei tablete Apple convertibilă în laptop trebuie tratată deocamdată ca un simplu zvon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult