Jolla a anunţat o tabletă bazată pe platforma Sailfish OS

19.11.2014
Jolla a anunţat o tabletă bazată pe platforma Sailfish OS

Atunci când Nokia a decis că sistemul de operare MeeGo nu mai are nici un viitor, o parte dintre inginerii software care au lucrat la dezvoltarea acestei platforme şi a terminalului N9 au plecat pe un drum nou şi au fondat compania Jolla. După lansarea sistemului de operare Sailfish şi a terminalului Jolla Phone, compania a dezvăluit că intenţionează să lanseze şi o tabletă.

Denumită simplu Jolla Tablet, tot aşa cum primul telefon a fost numit doar Jolla Phone, viitoarea tabletă intenţionează să atragă utilizatorii cu specificaţiile bune, preţul rezonabil şi sistemul său de operare. Tableta va fi finanţată iniţial printr-o campanie Indiegogo, iar interesul publicului este suficient de mare pentru ca Jolla să reuşească să strângă aproape întreagă sumă de 380.000 de dolari în mai puţin de 12 ore.

Tableta va concura cu IPad Mini 2 sau Google Nexus 9 deoarece va avea o configuraţie puternică atrăgătoare. Aceasta va oferi un ecran IPS cu diagonală de 7,85” şi rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, un procesor Intel Atom quad-core cu o frecvenţă de 1,8 GHz din generaţia Bay Trail-M, 2GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă extensibilă.

Tableta va fi disponibilă doar într-o versiune cu conectivitate Wi-Fi. Jolla Tablet va mai oferi două camere foto cu senzori de 5 şi 2 MP, o baterie cu o capacitate de 4300 mAh, WiF-i 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 şi GPS. Odată cu Jolla Tablet va fi lansată şi versiunea 2.0 a platformei Sailfish OS.

Conform paginii dedicate de pe site-ul Indiegogo, Jolla Tablet va fi disponibilă în luna mai a anului viitor şi va fi oferită la un preţ de 199 de dolari, la care se vor adăuga 20 de dolari pentru transport si alte taxe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News