Microsoft va lansa o tabletă Surface mai accesibilă, afirmă zvonurile

27.03.2015
Microsoft va lansa o tabletă Surface mai accesibilă, afirmă zvonurile

După preluarea diviziei Devices & Services de la Nokia, Microsoft a lansat destule telefoane mobile motorizate de platforma Windows Phone, însă nu a mai făcut nici un progres pe piaţa tabletelor. Conform unui zvon, compania se pregăteşte pentru lansarea unui nou model Surface, însă acesta va fi unul ceva mai accesibil.

După ieşirea din producţie a tabletei Surface 2, oferta de tablete Microsoft a devenit extrem de săracă şi de dezechilibrată. Aceasta cuprinde în acest moment doar mai vechiul Surface Pro 2 şi strălucitorul Surface Pro 3, iar preţurile care încep de la 900 de dolari nu sunt nici ele prea accesibile. Conform unui zvon publicat de către WinBeta, gama Surface s-ar putea însă îmbogăţi în curând cu un model nou şi totodată mai ieftin.

Conform sursei anonime citate de site, viitorul model Surface va fi un urmaş al modelului Surface 2, însă va folosi un procesor Intel cu arhitectură x86. Deoarece Microsoft a pus capăt experimentului Windows RT şi nu a anunţat o versiune de Windows 10 pentru tablete care să fie compatibilă cu procesoarele ARM, nici nu ne-am fi aşteptat la altceva.

WinBeta afirmă că viitoarea tabletă Microsoft va folosi un procesor Atom sau unul Core M, însă cum ultimul are un preţ ridicat similar modelelor Core i5 din Surface Pro 3, probabil că un cip Intel Atom din generaţia Cherry Trail este cea mai plauzibilă variantă.

Până la lansarea tabletei nu a mai rămas mult timp, sursa afirmând că aceasta va fi motorizată iniţial de Windows 8.1 şi că va fi actualizată ulterior la Windows 10. Deoarece până la lansarea Windows 10 au mai rămas doar vreo 3-4 luni, se pare că viitorul Surface va fi vedea lumina zilei undeva în cursul lunilor aprilie sau mai.

Aceeaşi sursă afirmă că nu este vorba de o tabletă Surface Pro, cea de-a patra versiune a gamei de vârf Microsoft urmând să fie anunţată cu altă ocazie, şi se pare că nu este vorba nici de vechiul model Surface Mini, care a fost anulat chiar atunci când intrase în producţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video