Tableta Microsoft Surface Mini a fost amânată definitiv, afirmă surse din industrie

02.07.2014
Tableta Microsoft Surface Mini a fost amânată definitiv, afirmă surse din industrie

Acum două luni, câteva zvonuri au afirmat că Microsoft va intra pe piaţa tabletelor compacte cu Surface Mini, însă evenimentul aşteptat ne-a adus doar cea de-a treia versiune a mai marelui model Surface Pro. Ulterior, s-a afirmat că tableta Surface Mini a fost doar amânată în ultima clipă, însă cei care şi-ar fi dorit o tabletă Windows compactă din gama Surface se pare că trebuie să se orienteze către alte produse deoarece aceasta a fost anulată.

Spre deosebire de tabletele Surface Pro sau modelele compacte care folosesc Windows 8, defunctul Surface Mini ar fi trebuit să folosească sistemul de operare Windows RT. Mai puţin atractiv deoarece oferta de software desktop este restricţionată şi limitată, acest sistem de operare funcţionează în schimb pe platformele hardware ARM, ceea ce permite realizarea unor tablete mai compacte cu o autonomie mai bună.

Atunci când s-a vorbit de amânarea Surface Mini, cel mai plauzibil motiv a fost aşteptarea lansării suite Microsoft Office optimizată pentru mediul tactil Modern UI. Singura aplicaţie desktop relevantă disponibilă în prezent pe platforma software Windows RT, Microsoft Office este unul dintre produsele extrem de importante pentru companie, iar lansarea versiunii sale tactile împreună cu Surface Mini ar fi oferit o pârghie interesantă pentru promovarea în mediul business ca alternativă la produsele Android sau iOS.

Conform Digitimes, Microsoft a anulat toate comenzile către producătorii hardware iar Surface Mini a fost trecut definitiv pe linie moartă. La fel ca în luna mai, presupusul motiv al acestei decizii este lipsa unor facilităţi remarcabile care să evidenţieze Surface Mini în marea de tablete compacte ieftine disponibile în prezent pe piaţă. Cei care doresc totuşi o tabletă compactă pot opta pentru multiplele modele cu procesoare Intel Atom şi sistem de operare Windows 8.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News