Nexus 8 – data de lansare şi disponibilitatea în magazine

07.02.2014
Nexus 8 - data de lansare şi disponibilitatea în magazine

Seria de tablete Google Nexus este pe cale să primească o nouă adiţie. În ciuda zvonurilor care anunţau abandonarea întregii game de produse Nexus, Google şi Asus au decis să continue colaborarea pentru lansarea unei tablete cu ecran de 8 inch.

Potrivit ultimelor informaţii obţinute din surse neoficiale, Google va lansa noua tabletă Nexus 8 în luna aprilie. Tableta propusă ca o alternativă mai bună pentru modelul Nexus 7 (2013), dar mai ieftină şi mai compactă decât modelul Nexus 10 cu ecran de 10 inch, va fi disponibilă într-un volum iniţial de 2 milioane unităţi. Din păcate cumpărătorii din afara marilor pieţe de desfacere occidentale probabil vor fi nevoiţi să aştepte aprovizionarea stocurilor cu un nou val de produse.

Asus şi Google lansează tableta Nexus 8

Gândită ca un upgrade pentru modelul Nexus 7 (2013), noua tabletă Nexus 8 este construită în jurul unei platforme Intel cu CPU x86 quad-core din familia Atom Bay Trail-T. Configuraţia ar mai putea include până la 4GB memorie RAM şi ecran cu rezoluţie 2560×1600 pixeli. Din păcate nu este clar dacă producătorul Asus a optat pentru rezoluţia superioară permisă de chipsetul Intel, sau o versiune mai spaţioasă a ecranului IPS Full HD instalat pe actualele tablete Nexus 7.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult