Noi schițe sugerează Apple ar putea lansa de fapt iPad 8 cu ecran de 10,8″, nu Air

31.08.2020
Noi schițe sugerează Apple ar putea lansa de fapt iPad 8 cu ecran de 10,8

Nu mai încape foarte mult loc de îndoială în legătură cu noile tablete de la Apple. Compania va lansa în viitorul apropiat un nou model cu preț mai mic decât variantele Pro, care va păstra însă design-ul și câteva dintre funcțiile tabletelor de top. Săptămâna trecută, un manual pentru un nou model iPad Air sugera că este vorba despre acest dispozitiv, iar acum avem noi schițe care sugerează că acesta va fi mai degrabă un iPad 8. Va lansa însă Apple o tabletă de preț de puțin peste 300 de dolari cu așa multe avantaje hardware? Greu de spus.

iPad 8 cu ecran mai mare și Face ID ar putea fi noua tabletă pe care Apple o anunță

Schițele publicate de 91mobiles prezintă un iPad cu ecran de 10,8”, puțin mai mic decât cel de pe modelele Pro din 2018 și 2020. Acesta ar folosi însă un panel la 60 Hz, față de cel la 120 de pe variantele de top. Apoi, schițele spun că acesta va folosi sistemul de încărcare wireless pentru Apple Pencil 2, va beneficia de acel Smart Connector magnetic de pe spate, care va asigura compatibilitate cu accesorii și va folosi chiar și un port USB Type-C, în locul port-ului Lightning.

Mai mult, față de manualul în limba spaniolă care sugera că iPad Air ar avea un senzor de amprentă Touch ID în butonul power, aceste schițe spun că noua tabletă ar putea folosi un senzor Face ID. Totuși, știm deja că Face ID este o tehnologie scumpă, care nu ar putea fi integrată într-o tabletă de buget fără să o urce pe o treaptă superioară de preț.

Ce demonstrează însă că această tabletă este una de buget este faptul că va folosi doar difuzoare stereo în partea de jos, fără alte două difuzoare sus, așa cum folosesc modelele Air și Pro. Apoi, camera foto va fi singulară, nu dublă și fără senzor LiDAR, la fel ca pe modelele Pro. Este însă curios faptul că Apple ar oferi această tabletă ieftină cu suport pentru tastatura Magic Keyboard, în condițiile în care tastatura în sine ar costa la fel de mult precum tableta la raft.

Zvonurile afirmă că iPad 8 sau iPad Air ar putea fi anunțate săptămâna viitoare, alături de un Apple Watch Series 6. Acesta ar putea fi echipat cu un nou adaptor de priză de 20W, puțin mai puternic decât cel de 18W de pe iPad Pro. Există acum și zvonuri despre un iPad Mini cu ecran de 8,5”, care ar putea fi lansat cândva după acest model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult