Noile tablete iPad şi iPad Mini vor fi lansate pe 22 octombrie

09.10.2013
Noile tablete iPad şi iPad Mini vor fi lansate pe 22 octombrie

Apple a lansat noile sale telefoane iPhone 5S şi iPhone 5C la începutul lunii septembrie, iar piaţa a aşteptat completarea ofertei de produse cu noile tablete iPad în perioada imediat următoare. Conform AllThingsD, o sursă tradiţională de încredere pentru informaţiile legate de Apple, evenimentul va avea loc de data de 22 octombrie.

La ce lansări ar trebui să aşteptăm însă în cadrul acestui eveniment? Produsul a cărei prezentă este de la sine înţeleasă este cea de-a cincea generaţie a tabletei iPad, viitoarea tabletă urmând să ofere, conform diferitelor zvonuri anterioare, o carcasă cu ramă îngustă şi margini rotunjite la fel ca iPad Mini, senzorul biometric pentru amprente care a debutat în iPhone 5S şi procesorul Apple A7X, versiunea îmbunătăţită a soluţie hardware folosită de Apple pentru telefoane.

Mai puţin clară este lista de noutăţi pe care o va aduce cea de-a doua generaţie a mai micului iPad Mini, opiniile analiştilor fiind împărţite. Pe de o parte, este de aşteptat ca noul iPad Mini 2nd generation să ofere un ecran cu rezoluţie mare, la fel ca iPad, şi să fie bazat pe un procesor Apple A7, prezenţa senzorului pentru amprente fiind neclară.

Pe de altă parte, alte zvonuri au afirmat că iPad Mini cu Retina Display s-ar putea să nu sosească la timp, Apple urmând să lanseze doar o actualizare hardware a curentului iPad Mini. Unde este adevărul, vom vedea pe 22 octombrie, dar se pare că şansele înclină totuşi către un iPad Mini cu Retina Display, ceea ce ar fi un pas logic ţinând cont de paşii făcuţi de către concurenţă.

În final, după actualizarea cu procesoare Intel Core din generaţia Haswell a laptopurilor MacBook Air şi a sistemelor All-in-One iMac, Apple va anunţa şi noua generaţie a laptopurilor MacBook Pro. Cu această ocazie va fi anunţată lansarea sistemului de operare OS X 10.9 şi a staţiei de lucru Mac Pro, ambele prezentate în vară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News