Când se lansează iPad 5 şi varianta compactă iPad Mini

09.07.2013
Când se lansează iPad 5 şi varianta compactă iPad Mini

Apple pregăteşte versiuni actualizate atât pentru tableta iPad Mini, dar şi modelul iPad clasic, cu ecran de 9.7 inch. În lipsa unor informaţii concrete din partea companiei din Cupertino, toate urechile sunt plecate asupra furnizorilor de componente şi producătorii OEM contractaţi de Apple pentru fabricarea noilor gadgeturi, iar veştile primite sunt surprinzătoare.

Când se lansează iPad 5 şi varianta compactă iPad Mini

Astfel, cei care aşteptau cu sufletul la gură versiunea cu ecran Retina Display a tabletei iPad Mini vor rămâne probabil dezamăgiţi, deoarece Apple încă nu pare să fi luat decizia includerii unui ecran de rezoluţie înaltă pentru următoarea versiune iPad Mini şi chiar dacă o va face, produsul finit nu va ajunge în magazine mai devreme de finele acestui an. Informaţia este confirmată şi de analiştii NPD DisplaySearch, care nu aşteaptă versiunea cu Retina Display a tabletei iPad Mini mai devreme de câteva luni după lansarea modelului iPad 5.

Între timp, apar indicii despre existenţa unui model iPad Mini intermediar, ce ar putea fi lansat înaintea variantei cu ecran Retina, posibil în a doua jumătate a acestei veri. Tableta ar urma să dispună de un ecran cu rezoluţie 1024×768 pixeli, similar celui folosit de modelul actual, însă chipsetul Apple A5 va fi schimbat cu mai puternicul A6.

Cât despre tableta iPad clasică, informaţiile preluate din rândul furnizorilor de componente arată că pregătirile pentru tableta iPad 5 sunt în grafic pentru un debut în perioada lunii septembrie. Noua tabletă ar urma să se diferenţieze de modelul actual prin folosirea unei rame îngustată pe lungimea ecranului, cu aspect similar celei întâlnite la tableta iPad Mini. Mulţumită folosirii unei surse de lumină LED cu design reproiectat, tableta va fi mai subţire decât modelul actual dar şi mai uşoară, apropiindu-se de gabaritul vechilor tablete din seria iPad 2.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult