Nokia Lumia 2020, tableta Windows RT cu ecran de 8″, va fi lansată în primul trimestru din 2014

25.11.2013
Nokia Lumia 2020, tableta Windows RT cu ecran de 8

La scurtă vreme după lansarea primei sale tablete Windows RT, au apărut şi zvonurile conform cărora compania ar lucra la un model cu o diagonală de 8”. Dezvoltat sub numele de cod Illusionist, viitorul produs Nokia se pare că va fi tot un model performant, acesta urmând să fie lansat în primul trimestru al anului viitor.

Până la finalizarea achiziţiei sale de către Microsoft, care a primi deja aprobarea  acţionarilor sau a unor ţări precum Rusia sau India şi care aşteaptă lumina verde şi din partea autorităţilor europene în decembrie, Nokia merge încă după propriul program de dezvoltare a produselor noi. Unul dintre acestea este Illusionist, o tabletă Windows RT care va avea însă o diagonală mai mică decât Lumia 2520.

Dacă la începutul lunii nu am aflat prea multe, noi detalii încep acum să iasă la iveală. Conform DigiTimes, viitoarea tabletă se va numi Lumia 2020 şi va fi un produs care va viza acelaşi sector de piaţă ca Lumia 2520. Pe de altă parte, sursele citate de Intomobile afirmă că tableta Lumia 2020 va fi la fel de performantă ca actualul model Lumia 2520, aceasta urmând să ofere un procesor Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB de memorie RAM şi un ecran cu diagonală de 8” si rezoluţie necunoscută.

Piaţa tabletelor cu diagonale mici este una extrem de atractivă pentru producători, Nokia nefiind singura companie care încearcă să găsească o cale de penetrare şi cu modelele bazate pe platforma Windows. Acer, Toshiba şi Lenovo au deja astfel de produse, bazate însă pe Windows 8.1 şi nu versiunea sa redusă pentru platforma hardware ARM, şi chiar noul proprietar Microsoft se pare că ar lucra la o versiune cu ecran de 7,5” a tabletei sale Surface.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News