Nokia pregătește o tabletă accesibilă cu Android: modelul T20

29.07.2021
Nokia pregătește o tabletă accesibilă cu Android: modelul T20

Nokia a fost un adevărat pionier al domeniului mobil în anii ’90, însă vremurile moderne au prins compania pe picior greșit. Achiziția din partea Microsoft și concentrarea pe Windows Phone și apoi Windows 10 Mobile a lăsat acest brand în urmă cu trendurile din piață, aceasta ratând aproape complet era tabletelor. Cu doar două tablete Nokia în existență, Lumia 2250 cu Windows RT și Nokia N1 cu Android, se pare că HMD Global, compania care deține acum licența pentru dezvoltarea de dispozitive sub acest brand, va încerca din nou cu Nokia T20, care ar putea fi lansată în curând.

Nokia T20 ar putea fi prima tabletă sub acest brand din ultimii 6 ani

Numele Nokia T20 nu spune multe, însă o listare de pe site-ul magazinului britanic More Computers dezvăluie câteva dintre specificațiile hardware și prețul unui astfel de dispozitiv de la HMD Global.

Prima tabletă a brandului după reorganizarea în HMD Global, Nokia T20, va fi o tabletă de medie, ba chiar în zona de buget. Aceasta va beneficia de un ecran de 10,36”, cu 4 GB RAM și 64 GB stocare internă și va fi livrată atât în variantă cu WiFi, cât și în variantă cu 4G. Prețul de 185 lire, adică 217 euro, o pune într-o categorie în care ar putea avea succes, având în vedere concurența mică în piață. Modelul cu 4G va costa 202 lire, adică 237 de euro.

Nu știm încă ce procesor va folosi, însă judecând după restul specificațiilor, acesta va fi unul de medie, probabil un Snapdragon din gama 600. De altfel, majoritatea telefoanelor Nokia din ultima perioadă folosesc procesoare Qualcomm din seriile 600 și 700.

Având în vedere că pandemia a crescut semnificativ cererea pentru tablete, iar doar câteva companii mai aveau astfel de produse în ofertă anul trecut, ne așteptăm să vedem cum mai multe branduri vor intra pe această piață. Sunt deja zvonuri care spun că alți producători de smartphone-uri, precum Xiaomi, Realme și OnePlus, pregătesc astfel de produse.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult