Nokia X50 este succesorul lui Nokia 8.3 5G, echipat cu cameră foto de 108MP

26.04.2021
Nokia X50 este succesorul lui Nokia 8.3 5G, echipat cu cameră foto de 108MP

Chiar dacă producătorul HMD Global a depus mari eforturi pentru promovarea cât mai vizibilă, actualul vârf de gamă Nokia 8.3 5G nu a reușit să se impună, toate speranțele fiind mutate la succesorul Nokia X50.

Apărut într-un film cu James Bond (între timp amânat), Nokia 8.3 5G nu a reușit până la urmă să impresioneze, ajungând pe piață cu un design și dotări deja învechite. În ciuda eforturilor depuse pentru promovare, prea puțini au fost impresionați de designul care nu renunța la logo-ul Nokia plasat imediat sub ecran și construcția prea voluminoasă, raportat la alte produse competitoare. Nici nivelul dotărilor nu a fost unui deosebi, Nokia 8.3 5G intrând în ofertele magazinelor ca un telefon prea scump pentru ceea ce oferă.

Nokia 8.3 5G

Chiar dacă nu la nivelul unui flagship low-cost, succesorul Nokia X50 vine cu numele de model SM7350, motorizat de chipsetul Snapdragon 775, semnificativ mai rapid decât predecesorul 765G.

Pe lista dotărilor extra pentru Nokia X50 ar urma să intre și o cameră foto de 108MP, cel mai probabil bazată pe senzorul ISOCELL HM2, întâlnit deja și la alte telefoane din gama mid-range superioară. Avantajul competitiv ar putea fi date de lentilele optimizate de specialiștii Zeiss. Aranjamentul foto va oferi în plus camere ultra-wide, telephoto macro și profunzime.

Dacă originalul Nokia 8.3 5G era livrat cu un acumulator de 4500 mAh, succesorul X50 ar urma să ridice capacitatea la 6000 mAh, cu beneficii considerabile pe partea de autonomie a bateriei.

Potrivit zvonurilor, succesorul Nokia X50 va fi lansat în a doua jumătate a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult