Oppo Pad este prima tabletă a brand-ului chinez, cu design de iPad și preț accesibil

26.02.2022
Oppo Pad este prima tabletă a brand-ului chinez, cu design de iPad și preț accesibil

Pe lângă toate modelele diferite din gama Find X5, Oppo a lansat săptămâna aceasta și o tabletă, care ar putea fi o alternativă interesantă la ceea ce oferă Apple și Samsung în segmentul high-end. Numită simplu, Oppo Pad, aceasta este prima tabletă a companiei chineze și oferă un hardware performant la un preț accesibil, chiar dacă nu se poate lupta de la egal la egal cu modele precum iPad Pro cu procesor M1 sau cu noile Samsung Galaxy Tab S8.

Oppo Pad vine cu procesor performant și un ecran QHD

Având la bază un procesor Snapdragon 870, noul Oppo Pad nu va fi nicidecum un dispozitiv lent. Acest procesor a fost folosit de mai multe telefoane mid-range din gama superioară sau high-end-uri mai modeste în 2021 și s-a dovedit a fi un model performant. La bază, acest procesor folosește aceeași configurație precum Snapdragon 865, însă vine cu frecvențe mai înalte pentru un aport semnificativ de performanță.

oppo pad grid

Oppo Pad va folosi 6 sau 8 GB memorie RAM, cât și un display de 11” cu panel LCD cu rezoluție QHD pe format 16:10. Alături de tabletă, Oppo oferă și un stylus numit Oppo Pencil, pentru cei care au nevoie de un astfel de accesoriu de productivitate. Cu o baterie de 8.360 mAh și încărcare la 33W, tableta ar trebui să ofere multe ore de utilizare, în schimbul a aproximativ o oră și ceva de alimentare pentru o încărcare completă.

Este greu să nu comparăm însă design-ul adoptat de Oppo cu cel al iPad Pro, sau chiar al tabletelor Galaxy Tab S8 de la Samsung. Vorbim despre margini drepte, carcasă foarte subțire și ramă nici prea mică, nici prea mare în jurul ecranului. La tablete, spre diferență de telefoane, o ramă prea îngustă ar putea oferi o experiență de utilizare inferioară, întrucât ai nevoie de o zonă mai mare de prindere, fără să acoperi ecranul cu degetele în utilizare.

oppo pad front

Tableta va fi disponibile inițial în China, la prețul de 2.299 yuan, adică undeva în jurul a 325 euro. Oppo Pencil va costa la rândul său 499 yuan (70 euro), iar tastatura 399 yuan (55 euro). Încă nu a fost anunțată disponibilitatea Oppo Pad în Europa.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult