Pixel Tablet ar putea folosi un procesor vechi de doi ani

06.09.2022
Pixel Tablet ar putea folosi un procesor vechi de doi ani

Google a făcut multe anunțuri în cadrul evenimentului I/O din această primăvară, însă momentan niciunul dintre produsele promise nu a ajuns pe piață. Telefoanele Pixel 7 și ceasul Pixel Watch sunt așteptate abia în octombrie, în timp ce tableta Pixel va întârzia sigur până în 2023. Totuși, se pare că hardware-ul care va fi integrat în aceste produse va fi unul învechit, conform codului inclus în sursele Android în varianta „AOSP”.

Detaliile despre Pixel Tablet, dezvăluite de codul sursă Android

Dezvoltatorii software care lucrează cu sursele Android Open Source Project (precum Kuba Wojciechowski de pe Twitter), au descoperit detalii despre Pixel Tablet, care sugerează că nu va fi un produs high-end, așa cum era de așteptat pentru un astfel de dispozitiv de productivitate. Se pare că procesorul său nu va fi unul obligatoriu modern, ci Google Tensor din prima generație (nume de cod gs101), lansat inițial în 2021 alături de modelele Pixel 6. Procesorul este menționat de mai multe ori în raport cu numele de cod „Tangor” și cu o placă de dezvoltare numită „Citron”, care se crede că sunt componente ale tabletei „Tangotron” care se află în dezvoltare în prezent.

„Problema” este că acel procesor nu putea fi considerat „high-end” nici măcar în 2021, acesta fiind bazat pe un design Exynos de la Samsung mai degrabă mid-range, echipat cu mai multe nuclee pentru procesare AI decât unul normal. Astfel, nu ne putem aștepta de la performanță comparabilă cu cea a modelelor iPad Air sau Galaxy Tab S8 din prezent, care sunt la fel de performante ca multe modele de laptop-uri.

Alte detalii despre Pixel Tablet sugerează că aceasta va fi compatibilă cu un stylus și că nu va putea rula aplicații pe 32 de biți, fiind limitată la 64 de biți, adică aplicații mai noi, moderne, din Google Play Store. Mai mult, tableta n-ar fi echipată cu un modul GPS și nici nu ar fi livrată cu modem 4G, deci este un dispozitiv dedicat pentru a fi folosit în casă. Mai mult, tableta ar putea avea un mod de funționare similar cu un Nest Hub, pentru a servi drept centrul de comandă pentru toate dispozitivele smart home din casă, cât și pentru a servi drept ecran și boxă inteligentă care să preia comenzi prin Google Assistant.

Vom afla detalii oficiale despre Pixel Tablet abia în 2023, însă având în vedere că toate informațiile despre dispozitivele Google sunt scăpate de internet cu multe luni înainte, probabil că acestea vor veni mult mai repede în spațiul online.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult