Pixel Tablet va integra noul cip Tensor G2. Poate fi transformată în ecran inteligent în stilul Nest Home Hub

07.10.2022
Pixel Tablet va integra noul cip Tensor G2. Poate fi transformată în ecran inteligent în stilul Nest Home Hub

Pe lângă noile Pixel 7 și Pixel Watch, Google a vorbit mai pe larg și despre Pixel Tablet, produs care va ajunge pe piață abia anul viitor. Aceasta a fost dezvăluită inițial în cadrul evenimentului Google I/O din vară, deci design-ul era deja cunoscut. Nu știam însă detalii despre hardware-ul său intern, cel puțin nu din surse oficiale. Se pare că Pixel Tablet va fi un soi de dispozitiv 2-in-1, servind atât drept o tabletă portabilă pentru consum multimedia și productivitate, dar și un dispozitiv smart home, în stilul Nest Home Hub.

Google a oferit noi detalii despre Pixel Tablet

În ciuda zvonurilor care sugerau că noua Pixel Tablet va folosi cipul vechi, Google Tensor, cel care a debutat odată cu seria de telefoane Pixel 6, Google a confirmat că va integra cipul său îmbunătățit, Tensor G2, din Pixel 7. Astfel, îngrijorările referitoare la performanța tabletei ar trebui să scadă. Aceasta va oferi experiența Pixel pe un ecran mare, cu toate beneficiile noilor flagship-uri din zona smartphone.

Tableta va beneficia de un dock pentru încărcare magnetic, care oferă și încărcare wireless. Acesta va transforma tableta într-un ecran inteligent „smart home”, care va permite controlul dispozitivelor din casă, afișarea de clipuri video și acces rapid la asistentul virtual Google. Desigur, acest dock funcționează și drept boxă, fiind similar în design cu Nest Home Hub-urile deja existente. Tableta va putea fi echipată și cu un stylus pentru productivitate, dar nu este clar dacă acesta va fi inclus în pachet.

Având în vedere că lansarea este în continuare programată pentru anul 2023, această prezentare nu a fost una care să intre în prea multe detalii. Totuși, este îmbucurător pentru fanii Android să știe că Google încă nu renunță la tablete, chiar dacă au trecut mulți ani de la ultima tabletă Nexus și de la Pixel Slate-ul cu Chrome OS, care a dus la închiderea pentru câțiva ani a diviziei de tablete.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult