Primele detalii neoficiale despre tabletele Galaxy Tab S2: ecran 4:3, ramă metalică şi profil subţire

17.02.2015
Primele detalii neoficiale despre tabletele Galaxy Tab S2: ecran 4:3, ramă metalică şi profil subţire

Tabletele din familia Galaxy Tab S au fost unele dintre cele mai interesante produse de acest gen care au fost lansate în cursul anului trecut, acestea remarcându-se nu doar prin reintroducerea ecranelor AMOLED, ci şi prin profilul îngust şi autonomia bună. Nu este de mirare că Samsung pregăteşte deja o actualizare, însă gama Galaxy Tab S2 va aduce câteva surprize.

Cele două modele de tablete din gama Galaxy Tab S oferă ecrane cu diagonale de 8,4” şi 10,5”, acestea făcându-se remarcate la vremea lor deoarece au folosit un panou AMOLED cu rezoluţie WQXGA. Celebre şi apreciate în cazul telefoanelor mobile, panourile AMOLED au fost însă ignorate multă vreme de producătorii de tablete din cauza costurilor de producţie mai ridicate, iar ultima tabletă care folosise o astfel de soluţie fusese modelul Samsung Galaxy Tab 7.7 din 2011. După o pauză de trei ani, Samsung a considerat că a venit vremea lansării unor noi tablete cu ecran AMOLED, iar simpatizaţii tehnologiei s-au putut bucura de parametrii imagistici favoriţi precum nivelul de negru perfect, contrastul excelent sau culorile puternice.

Conform unor surse anonime citate de SamMobile, tabletele Galaxy Tab S2 vor folosi tot ecrane AMOLED, însă vor abandona raportul de aspect 16:9. Caracteristice dintotdeauna gamei Apple iPad, ecranele cu raport 4:3 au fost ignorate de către producătorii importanţi până la lansarea modelului Google Nexus 9. Singurii care s-au încumetat să lanseze tablete Android sau Windows cu ecrane 4:3 au fost producătorii chinezi de mai mică anvergură, însă exemplul Google se pare că va fi urmat şi de către Samsung, iar cei care sunt nemulţumiţi de limitările ergonomice ale ecranelor 16:9 vor avea acum două opţiuni suplimentare cu diagonale de 8” şi 9,7”.

Pe lângă trecerea la noul format de ecran, tabletele Galaxy Tab S2 vor rezerva şi alte surprize. Sursele SamMobile afirmă că cele două viitoare tablete din gama Galaxy Tab S2 vor folosi un design îmbunătăţit care va prelua rama metalică pe care o cunoaştem deja de la Galaxy Note 4 sau Galaxy Alpha.

Modele Galaxy Tab S 8.4 şi Galaxy Tab S 10.5 au avut o grosime de 6,6 milimetri, însă cele două tablete care le vor succeda vor fi şi mai impresionante. Aceleaşi surse afirmă că Galaxy Tab S2 8 şi Galaxy Tab S2 9.7 vor fi mai subţiri decât iPad Air 2, ceea ce înseamnă că acestea vor avea un profil îngust de 6 milimetri sau chiar mai puţin.

În acest moment, data lansării acestor două noi produse este necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News