Primele tablete şi telefoane controlabile prin gesturi făcute în aer, aşteptate în 2014

Primele tablete şi telefoane controlabile prin gesturi făcute în aer, aşteptate în 2014

Când spunem că avem control asupra unei tablete cu ajutorul gesturilor, ne referim de obicei la mişcări pe care le facem cu degetul pe ecran. În ciuda faptului că unele dispozitive portabile pot recunoaşte degetul chiar şi când acesta se află puţin deasupra ecranului, ele nu pot fi controlate prin mişcări făcute în aer. Amplasarea mâinii şi a degetelor trebuie recunoscută în acest caz de un alt senzor decât cel tactil a ecranului. Intră în scenă sistemul Leap Motion, ce recunoaşte 3D mâna utilizatorului la o anumită distanţă de ecran.

Sistemul Leap Motion, integrat într-un laptop

Despre acest sistem am mai scris anual acesta. El a fost implementat în câteva portabile, răspunzând nevoilor unor aplicaţii de design 3D. Mausul este un periferic precis şi performant, însă el lucrează pe două axe. Cei care au nevoie de control pe trei axe nu prea au opţiuni la ora actuală. Integrarea sistemului Leap Motion este posibilă acum la nivelul tabletelor şi smartphone-urilor, fiind eliminate limitările tehnologice ce împiedicau aceasta. CEO-ul companiei Leap Motion, Michael Buckwald a declarat că primele tablete şi telefoane cu tehnologia menţionată sunt aşteptate în Q3 sau Q4 2014.

De ce avem nevoie de aşa ceva? În primul rând, folosirea mănuşilor nu va mai fi o problemă, mâna şi degetele fiind recunoscute de un sistem 3D. Apoi, controlul prin gesturi în aer aduce o nouă experienţă de interacţionare cu aplicaţiile şi jocurile. Propunerea celor de la Leap Motion este foarte interesantă şi suntem curioşi să vedem primele implementări ale tehnologiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News