Principalele specificații Pixel Tablet, publicate înaintea anunțului oficial de lansare

08.05.2023
Principalele specificații Pixel Tablet, publicate înaintea anunțului oficial de lansare

Așteptată să fie dezvăluită cu ocazia expoziției Google I/O, alături de noile Pixel 7a și Pixel Fold, Pixel Tablet primește o listă aproape completă cu specificații, complementând imaginile de prezentare oficiale.

Google a anunțat Pixel Tablet încă de la jumătatea anului trecut, lăsând de înțeles că prima tabletă Google de după generația Nexus va sosi în prima parte a anului 2023.

Spre deosebire de Pixel Slate, o tabletă mult prea scumpă creată în jurul Chrome OS și concepută pentru a funcționa mai degrabă ca un laptop convertibil, Pixel Tablet ar putea fi tableta pe care fanii Android au așteptat-o încă de la Nexus 7. Potrivit imaginilor furnizate chiar de Google, tableta va fi un model de dimensiuni medii, poziționată în segmentul „premium”. Aceasta adoptă un format de ecran „wide”, nu pătrat, precum modelele iPad de la Apple, iar interfața va semăna cu Android 13 pe un format ceva mai mare și mai aerisit.

Potrivit listei oficiale cu specificații, Pixel Tablet vine cu chipsetul Google Tensor G2, asistat de co-procesorul Titan M2, un cip de securitate dedicat, inclus și pe telefoanele Pixel 6 și Pixel 7. Opțiunile de memorie sunt 128GB/256GB stocare internă UFS 3.1, cu 8GB memorie RAM LPDDR5.

Google nu s-a concentrat pe integrarea de camere avansate, fiind prezentă o singură cameră pe spate și una frontală, centrală în mod landscape. Ambele sunt cu rezoluție 8MP și senzor de 1/4 inch și pixel de 1.12µm, cuplat unor lentile cu deschidere f/2.0.

Tableta oferă conectivitate Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 și UWB, lista cu specificații publicată nemenționând și opțiune pentru date mobile. Singurul conector fizic este cel USB-C (3.2 Gen 1).

Pixel Tablet vine cu ecran LCD de 10.95” și rezoluție 2560×1600 pixeli, corespunzătoare unei densități de 276PPI. Ecranul ar urma să fie compatibil cu stylus-uri bazate pe noul format USI 2.0.

Optimizat mai degrabă pentru suplețe și greutate redusă, designul de carcasă a permis totuși un acumulator de 27Wh (aprox. 7300mAh).

Listată pentru consumatorii din Japonia cu prețul de aproximativ 590 dolari, noua Pixel Tablet ar putea ajunge în magazinele europene la preț de 600-650 euro, considerabil mai ieftin decât principalul rival Galaxy Tab S8.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult