Samsung ar putea lansa și o tabletă cu ecran pliabil la începutul anului viitor

13.08.2022
Samsung ar putea lansa și o tabletă cu ecran pliabil la începutul anului viitor

Samsung tocmai a lansat cea de-a patra generație de dispozitive pliabile din portofoliul său, însă acestea sunt fie telefoane care se pliază pentru a deveni mai mici, fie care se deschid pentru a oferi mai mult spațiu de lucru, însă mai mic decât pe o tabletă. Se pare însă că în viitorul foarte apropiat, compania va lansa și o tabletă reală care se pliază. Se zvonește că aceasta va fi lansată la începutul anului viitor, în aceeași zi cu modelele Galaxy Tab S9.

Tableta Galaxy Tab Z cu ecran pliabil ar putea să fie lansată în următoarele șase luni

La fel cum seria Galaxy Z este o versiune pliabilă a flagship-urilor tradiționale, Samsung se pregătește să lanseze o tabletă Galaxy Tab Z, cu hardware la fel de puternic precum următoarele modele Tab S9, dar cu ecran pliabil. Acest lucru sugerează fie că vom avea parte de un ecran mai mare decât pe tabletele de până acum, care poate fi pliat într-o formă care ocupă mai puțin spațiu într-o geantă, fie că vom putea plia o tabletă de mărimi obișnuite într-o formă mai ușor de cărat în buzunar.

Samsung a experimentat de-a lungul ultimilor ani cu mai multe design-uri, de la cele pe care le-am văzut pe piață sub formă de smartphone-uri, care se pliază de la jumate, la modele cu pliere multiplă, care ajung să se împăturească asemeni unui ziar și chiar până la sisteme de rulare a ecranului, fie pe orizontală sau verticală.

Având în vedere că o lansare la începutul anului 2023 este posibilă, probabil că Samsung a ales deja un design pentru această categorie de produse, însă momentan nu se știe care este cel câștigător. Blogul Naver, sursa acestor informații susține doar că un astfel de dispozitiv este în lucru, dar nu și alte informații concrete despre el.

Având în vedere că Samsung sugera acum câteva luni că un laptop cu ecran pliabil ar putea avea diagonală de 17”, putem presupune că o tabletă pliabilă va fi însă mai mică de atât.

sursa: Naver, via SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult