Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va fi o tabletă cu „notch” în ecran

26.10.2021
Samsung Galaxy  Tab S8 Ultra va fi o tabletă cu „notch” în ecran

Zvonurile despre tableta Galaxy Tab S8 Ultra de la Samsung există de ceva vreme. Se pare că producătorul sud coreean pregătește pentru lansare o tabletă de 14,6”, însă până acum nu aveam o idee clară despre modul în care va arăta aceasta. Din fericire, OnLeaks, leaker cunoscut în mediul online, a publicat primele imagini bazate pe planurile oficiale, iar acestea dezvăluie un detaliu care ar putea să îi supere pe fanii Samsung: un notch în display, într-o zonă foarte ciudată.

Tab S8 Ultra ar putea fi prima tabletă cu ecran decupat

Se pare că Samsung dorește să creeze una dintre cele mai mari și mai subțiri tablete de pe piață cu modelul Tab S8 Ultra. Aceasta are un profil extrem de mic, o cameră puțin ieșită în relief și o ramă foarte subțire în jurul ecranului. Din cauza acestei decizii însă, Samsung nu prea a mai avut unde să integreze și camera frontală, motiv pentru care a fost nevoie de decuparea unei bucăți din ecran.

Pentru că până acum nu am mai văzut notch-uri pe ecrane de tabletă, poziționarea acestui decupaj este cel puțin ciudată, pentru că apare în partea de sus doar atunci când este în mod „landscape”. Dacă tableta este folosită în mod portret, însă, notch-ul apare pe dreapta.

GALAXY-TAB-S8-ULTRA-5K4

Decupajele în ecran încep să devină însă ceva „obișnuit” în ultimii ani, în ciuda faptului că se lucrează intens la tehnologii care să ascundă camerele în spatele ecranelor. Asta pentru că rezultatele foto ale acelor camere nu sunt foarte bune, din păcate. Pentru a păstra calitatea foto sau video, este necesar să întrerupi display-ul dacă vrei și o ramă subțire. Alegerea unei rame mai groase crește dimensiunile întregului dispozitiv și poate crea impresia unui design învechit.

Având însă în vedere că Samsung a folosit în trecut decupaje de tip „hole punch” în ecrane până acum, aceasta pare o decizie cel puțin ciudată pentru brandul sud coreean.

Desigur, acest design poate fi bazat pe un simplu prototip, nu obligatoriu pe baza produsului final care va ajunge pe raft. OnLeaks rareori se înșală atunci când publică astfel de imagini, dezvăluind design-urile finale ale multor smartphone-uri și tablete în trecut.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult