Sony ar putea lansa o tabletă cu display de 12″ în 2015

27.10.2014
Sony ar putea lansa o tabletă cu display de 12

Sony pare să fie următoarea companie care va aduce pe piaţă tablete de dimensiuni mari. Cele mai recente zvonuri despre dispozitivele companiei japoneze sugerează că inginerii săi lucrează la o tabletă cu display de 12” care să intre în concurenţă directă cu Samsung Galaxy Note Pro.

Momentan nu sunt cunoscute foarte multe detalii, însă informaţiile vin din partea distribuitorilor de componente, care au dezvăluit că Sony a comandat piese pentru tablete mari. Conform acestor informaţii, tableta de 12” de la Sony ar oferi specificaţii de top şi ar veni echipată şi cu un stylus. Acest accesoriu ar confirma şi segmentul de piaţă pe care compania îl are în vizor pentru un astfel de dispozitiv, mergând mai degrabă spre profesionişti care doresc să lucreze în aplicaţii de design.

Lansarea noii tablete de la Sony ar putea să fie programată pentru prima parte a anului 2015. Curios este că alte zvonuri sugerează lansarea unei versiuni de iPad cu un display de dimensiuni asemănătoare tot pentru acea perioadă. Dacă într-adevăr cele două tablete vor ajunge pe piaţă în acelaşi timp, am putea asista la o nouă luptă între iOS şi Android, de data aceasta pentru o nişă destul de mică.

De asemenea, asistăm la o nouă schimbare pe piaţa tabletelor. Dacă iniţial vânzările de tablete cu display de 10” era prioritatea, în timp, modelele mai mici au devenit cele mai de succes modele. Acum, tabletele de dimensiuni medii, cu display-uri de 8 şi 9”, sunt cele mai populare , în timp ce modelele foarte mari, cu display de 12” abia acum încep să pătrundă pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult