Surface Pro 6 VS iPad Pro. Care e cea mai rezistentă?

Autor: Aurelian Mihai 23.11.2018
Surface Pro 6 VS iPad Pro. Care e cea mai rezistentă?

Subţire şi compactă, noua tabletă iPad Pro de 11” reprezintă o adevărată provocare pentru tehnicienii centrelor de service, operaţiuni până de curând simple cum ar fi înlocuirea acumulatorului fiind deosebit de riscante. Însă lucrurile nu stau mai bine nici pentru modelul Surface Pro 6, tableta creată de Microsoft folosind o metodă similară de asamblare.

Sticla se sparge uşor, dar metalul adăugat pentru creşterea rezistenţei structurale poate duce la o greutate finală prea mare. Secretul pare să fie folosirea combinată de materiale, îmbinate folosind adezivi puternici pentru obţinerea unei carcase cât mai rigidă. Problema este că la o diagonală a ecranului de 12.3”, carcasa de 8.5 mm grosime este prea mare pentru a evita îndoirea în cazul aplicării unei forţe suficient de mari.

Unul din trucurile prin care Apple obţine un design tot mai suplu fără a compromite rezistenţa structurală a dispozitivelor este fixarea componentelor cu adeziv puternic aplicat cu generozitate. Soluţia nu este perfectă, tableta cedând spectaculos în testul de îndoire gândit de specialiştii iFixit. Cu 2mm mai gros, Modelul Surface Pro 6 rezistă ceva mai bine, îmbinarea mai puţin rigidă permiţând separarea elementelor carcasei fără ca acestea să se rupă. Însă rezultatul nu este deloc plăcut, tableta încă funcţională fiind numai bună de aruncat la gunoi.

Comparat tabletei Apple, modelul Surface Pro 6 ar putea fi mai puţin durabilă, în ansamblu. Spre exemplu, sticla ecranului pare că se sparge mai uşor, chiar dacă ecranul nu devine imediat nefuncţional. În schimb, suprafeţele din aliaj de aluminiu se zgârie la fel de uşor la ambele tablete, folosirea unei huse de protecţie fiind absolut necesară.