Tableta Galaxy Note 10.1 primeşte o actualizare: ecran WQXGA, Exynos 5 Octa şi 3 GB memorie RAM

05.09.2013
Tableta Galaxy Note 10.1 primeşte o actualizare: ecran WQXGA, Exynos 5 Octa şi 3 GB memorie RAM

Pe lângă un nou smartphone şi primul lor smartwatch, Samsung a anunţat ieri seară, în cadrul IFA Berlin 2013, şi noua generaţie a tabletei Galaxy Note 10.1, un produs destinat, la fel ca şi Galaxy Note 3, celor care pun accent pe aspectele creative şi au nevoie de un stylus pentru desen sau scris.

Spre deosebire de modelele anterioare de 10” de la Samsung, noua versiune a tabletei foloseşte designul introdus odată cu Galaxy Note 8.0 şi oferă un buton hardware însoţit de două butoane capacitive pentru controlul sistemului de operare şi al aplicaţiilor. În cazul Galaxy Note 8.0, Samsung a presupus corect că orientarea verticală este modul preferat de utilizare al unei tablete de 7–8”, însă în cazul noului Galaxy Note 10.1, aceste butoane sunt gândite pentru cei care folosesc tableta în poziţie orizontală, ceea ce ar putea deveni o sursa de nemulţumire în cazul în care preferaţi cealaltă situaţie. Ca noutate, se remarcă şi spatele redesenat, care foloseşte aceeaşi textură care imită pielea cusută care a debutat pe Galaxy Note 3.

Ecranul noului Galaxy Note 10.1 face un salt la rezoluţia WQXGA, panoul Super Clear LCD cu rezoluţie de 2560×1600 pixeli fiind secondat de un digitizor special pentru lucrul cu stiloul digital S-Pen. La fel ca Galaxy Note 3, şi noul Galaxy Note 10.1 va fi disponibil în două versiuni hardware.

Modelele Wi-Fi şi Wi-Fi/3G vor folosi un cip Samsung Exynos 5 Octa tactat la frecvenţele de 1,9 GHz, în cazul nucleelor Cortex-A15, şi 1,3 GHz în cazul celor Cortex-A7, în timp ce versiunea Wi-Fi/4G va fi bazată pe soluţia Qualcomm Snapdragon 800, tactată la 2,3 GHz. Ambele versiuni vor dispune de 3 GB de memorie RAM iar stocarea internă, care poate fi extinsă cu un card MicroSD, va oferi 16, 32 sau 64 GB.

Tableta are dimensiuni de 243.1 x 171.4 x 7.9 mm şi o greutate de 535 de grame, carcasa acesteia mai ascunzând două camere foto cu senzori de 8 şi 2 MP, modul Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 şi o baterie cu o capacitate de 8220 mAh.

Tableta Galaxy Note 10.1 va rula Android 4.3 şi va aduce toate noutăţile software prezente pe Galaxy Note 3. Astfel, Air Command este un meniu menit să le simplifice viaţa utilizatorilor stiloului digital S Pen sau să-i ajute pe începători să descopere utilitatea lui, un mod Multi Windows cu drag and drop şi sesiuni multiple pentru aceeaşi aplicaţie şi KNOX, mediul virtualizat cu protecţie antimalware şi integrare Exchange, care va fi util în mediul corporate.

Samsung Galaxy Note 10.1 va ajunge pe piaţă în luna octombrie a acestui an, preţul nefiind încă dezvăluit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News