Tabletă iPad, posibilă cauză pentru incendierea unei locuințe

29.03.2021
Tabletă iPad, posibilă cauză pentru incendierea unei locuințe

După scandalul care a vizat rivalul Samsung în anul 2016, incidente precum cel în care o tabletă iPad este suspectată ca fiind sursa incendierii unei locuințe primesc mult mai multă atenție.

Raportat în Statele Unite, incidentul din fericire nu a fost soldat cu victime omenești, însă investigațiile ulterioare au determina că sursa incendiului ar fi o tabletă iPad cu probleme la baterie sau adaptorul AC folosit pentru alimentare. Din fericire pentru proprietar, locuința era pe deplin asigurată la o companie locală, incidentul fiind între timp despăgubit cu suma de 142000 dolari, acoperind costurile reparațiilor pentru remedierea daunelor produse de incendiu.

Mai departe, asiguratorul Allstate Insurance a angajat firma de avocatură Luca Levine, prin intermediul acesteia dând în judecată Apple pentru recuperarea prejudiciului.

Deși suma cerută cu titlul de despăgubire este nesemnificativă pentru gigantul iPhone, procesul vine într-un moment cum nu se poate mai prost pentru compania din Cupertino, implicată deja într-o altă investigație pentru rănirea unui utilizator iPhone, care ar fi suferit arsuri la folosirea unui încărcător iPhone defect.

Într-un alt proces, aflat încă în derulare, Apple este cercetat și pentru decesul unui bărbat în anul 2017, survenit în timp ce acesta folosea o tabletă iPad cu probleme la acumulator.

Tabletă iPad

Deși foarte rare, astfel de incidente soldate cu rănirea sau decesul utilizatorilor au mai fost întâlnite și în trecut. Tocmai din acest motiv Apple recomandă consumatorilor să nu folosească accesorii iPhone/iPad neoficiale și să evite orice modificări asupra dispozitivelor, cum ar fi înlocuirea acumulatorilor în centre de service neautorizate.

Chiar dacă sunt foarte siguri în utilizare, prin natura volatilă a substanțelor pe care le conțin acumulatorii Li-Ion pot cauza incidente grave soldate cu pagube materiale, rănire și chiar deces, dacă sunt exploatați necorespunzător sau conțin vicii de fabricație ascunse. Cu toate precauțiile luate de producătorii acestora și fabricanții de echipamente, accidentele care implică acumulatori Li-ion continuă să apară. Însă raportat la numărul foarte mare de gadgeturi aflate în circulație, rata de incidență rămâne una foarte redusă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult