Toshiba Excite Go – tableta foarte accesibilă de 7” cu Android 4.4

28.05.2014
Toshiba Excite Go - tableta foarte accesibilă de 7” cu Android 4.4

Piaţa tabletelor ieftine este dominată de modele generice, construite de diverşi producători din China pentru distribuitori locali de pe diverse pieţe internaţionale. Producătorii consacraţi de tablete cu greu ajung în segmentul entry level, deoarece au de multe ori de înfruntat o concurenţă ce nu are prea multe de pierdut. Cu tableta Excite Go, cei de la Toshiba vor să atace chiar acest segment, în speranţa că vor atrage consumatorii cu brand-ul propriu. Aşa cum vom vedea în continuare, tableta vine cu specificaţii destul de modeste, dar şi preţul este pe măsură.

Toshiba Excite Go - tabletă accesibilă cu ecran de 7”

  • Ecran: 7”, 1024×600
  • Sistem de operare: Android 4.4
  • Chipset: Intel Atom
  • Procesor: quad core
  • Memorie internă: 16 GB
  • Card: microSD
  • WiFi: da
  • Greutate: 354 g

Ecranul de 7” al tabletei Toshiba Excite Go are o rezoluţie de 1024×600 pixeli, specifică modelelor entry level lansate în 2012 şi 2013. Producătorul nu se laudă cu un panou de calitate, aşa încât putem presupune că ecranul tabletei de faţă este unul modest. Chipset-ul folosit este Intel Atom, cu procesor quad core, însă comunicatul de presă nu oferă mai multe detalii. Memoria internă este 16 GB, o destul de mare pentru o tabletă accesibilă, însă nu ştim nimic sigur în legătură cu memoria RAM. Putem să presupunem doar că tableta va 1 GB, minimul necesar pentru rularea decentă a aplicaţiilor uzuale.

Toshiba Excite Go - motorizată de un chipset Intel

Toshiba nu specifică ce fel de baterie va avea tableta Excite Go, însă menţionează o autonomie de aproximativ 8 ore pentru utilizare obişnuită şi 6,5 ore de autonomie la redare video. Implementarea ultimei versiuni a sistemului de operare Android este un plus şi a fost facilitată de chipset-ul Intel folosit. Peste ocean, tableta va avea un preţ de 110 $ şi ne aşteptăm ca Toshiba s-o distribuie şi pe alte pieţe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News