Toshiba lansează o mega-tabletă cu ecran de 13.3 inch!

11.04.2012
Toshiba lansează o mega-tabletă cu ecran de 13.3 inch!

Toshiba Excite 13 este de aproape două ori mai mare decât o tabletă de 7 inch şi eclipsează fără probleme orice versiune iPad gândită până acum în laboratoarele Apple.

Toshiba Excite 13, Excite 10, Excite 7.7

Aparent, idea creării unei astfel de tablete a venit după evaluarea rezultatelor unui studiu de piaţă, din care Toshiba a aflat că majoritatea utilizatorilor nu-şi iau tableta cu ei atunci când pleacă de acasă. Pentru aceştia, prezenţa unui ecran mai mare şi cu rezoluţie superioară ar putea fi mai importante decât eventualele compromisuri făcute la capitolul portabilitate.

Toshiba Excite 13

Pentru asta, Toshiba a echipat tableta Excite 13 cu un ecran HD de13 inch, iluminat cu tehnologie LED şi numai bun pentru filme de cinema cu format 16:9. Rezoluţia 1600×900 pixeli s-ar putea dovedi de folos şi pentru fanii reţelelor de socializare, cei 100 de pixeli în plus câştigaţi pe verticală uşurând mult vizionarea paginilor în mod portret.

Sistemul de operare livrat este Android Ice Cream Sandwich, rulat pe un hardware cu chipset Tegra 3 – suficient de puternic pentru a nu pune probleme la rularea filmelor cu rezoluţie Full HD.

Toshiba Excite 10

Alături de tableta cu ecran de 13.3 inch, Toshiba mai oferă şi modelul Excite 7.7, respectiv Excite 10.

Toate tabletele sunt echipate cu difuzoare stereo, slot pentru card de memorie, o cameră foto de 5 MP pentru poze, respectiv cameră frontală cu rezoluţie 2 MP pentru apeluri video.

Toshiba Excite 10 dispune de un ecran TFT de 10.1 inch cu rezoluţie 1280×800 pixeli, dar Excite 7.7 adoptă în schimb tehnologia AMOLED pentru imagini de şi mai bună calitate. Toate cele trei tablete au sistem Gorilla Glass pentru protecţia ecranului şi interfaţă multitouch capacitivă.

Toshiba Excite 7.7

Toshiba Excite 7.7 se laudă cu o autonomie de 10 ore, iar versiunile Excite 10 şi Excite 13 se laudă cu până la 13 ore timp de mobilitate.

Tableta Toshiba Excite 10 este aşteptată în magazine începând cu data de 6 mai, când versiunea echipată cu 16 GB memorie internă va putea fi achiziţionată la un preţ recomandat de 450 dolari.

Toshiba Excite 13 şi Excite 7.7 sunt lansate abia în data de 10 iunie, încadrate la preţuri de 650, respectiv 500 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult