Următoarea versiune a tabletei Galaxy Tab va avea procesor Intel

31.05.2013
Următoarea versiune a tabletei Galaxy Tab va avea procesor Intel

Samsung pregăteşte o schimbare pentru seria de tablete Galaxy Tab, renunţând la tradiţionalele chipset-uri cu arhitectură ARM în favoarea unor soluţii compatibile x86, purtând semnătura Intel.

Informaţia dezvăluită de publicaţia Reuters, citând o sursă de încredere, prezintă noi opţiuni pentru tabletele din seria Galaxy Tab, care în afară de Android vor putea rula şi alte sisteme de operare pentru procesoare x86, cum ar fi Windows 8.

Procesorul următoare versiuni a tabletei Samsung Galaxy Tab

Potrivit sursei citate, cel puţin una dintre versiunile tabletei Galaxy Tab 3 10.1 va fi echipată cu procesor Intel Atom, posibil aparţinând noii platforme Clover Trail+, folosită deja pentru modele smartphone ca ZTE Geek şi Lenovo K900.

Platforma Clover Trail+ pune la dispoziţie 3 modele de procesoare dual-core pe 32nm (cu HyperThreading), funcţionând la 1.2, 1.6 şi 2.0 GHz. Interfaţa grafică este asigurată cu un nucleu PowerVR SGX 544 MP2, compatibil cu specificaţiile OpenGL ES şi capabil să suporte ecrane cu rezoluţie maximă 1920×1200 pixeli.

Informaţiile sunt confirmate şi de publicaţia Korea Times, care în completare menţionează că Samsung a mărit echipa de ingineri responsabili cu proiectarea de hardware pentru platforma Intel Atom la aproape 50 angajaţi, faţă de numai 6 angajaţi la finalul anului trecut. Potrivit aceleiaşi publicaţii, Samsung urmăreşte reducerea dependenţei faţă de propria linie de procesoare Exynos, disponibile în stocuri insuficiente şi la costuri prea mari.

Bazat pe cooperare şi o politică de preţuri preferenţiale, noul parteneriat are avantaje evidente pentru ambele companii. Samsung are la dispoziţie o nouă sursă de chipset-uri pentru produsele sale, iar Intel are oportunitatea de a-şi extinde prezenţa în piaţa dispozitivelor mobile livrând în volum mare chipset-uri pentru tablete Android, unui producător cu reputaţie în domeniu.

Mai multe detalii şi imagini cu noile tablete Samsung Galaxy Tab 3 am putea avea chiar de săptămâna viitoare, după startul expoziţiei Computex 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult