ZTE va prezenta ochelari AR și o tabletă cu ecran 3D la MWC

20.02.2023
ZTE va prezenta ochelari AR și o tabletă cu ecran 3D la MWC

Nubia, brandul secundar de la ZTE, pare că are planuri mari pentru Mobile World Congress 2023, târgul de tehnologie care va avea loc săptămâna viitoare în Barcelona. Compania chineză a dezvăluit deja două dintre surprizele pe care le va prezenta în cadrul unui eveniment de prezentare pe care îl va ține la MWC, ambele fiind din zone pe care compania nu activează în mod obișnuit: o tabletă și ochelari AR, pe lângă alte produse mai „tradiționale”.

ZTE va prezenta o gamă largă de produse sub brandul nubia la MWC

O imagine publicată pe contul ZTE de Twitter sugerează că la MWC vom vedea o gamă variată de produse ale companiei, de la monitoare de PC, la laptop-uri, routere, modem-uri 5G, ceasuri inteligente, sau smartphone-uri. Cele două dispozitive care ies însă în evidență sunt ochelarii cu AR și tableta, întrucât ambele vor încerca să ofere experiențe noi, diferite de ceea ce am văzut în trecut.

Tableta se numește nubia Pad 3D și va dori să ofere o experiență de vizionare 3D, cu elemente care parcă ies din ecran, fără utilizarea unor ochelari dedicați. Practic, o serie de camere 3D va urmări poziția utilizatorului în raport cu tableta, dar și direcția în care ochii sunt îndreptați, pentru a crea impresia de adâncime pe ecran. Această tehnologie nu este tocmai nouă, fiind adoptată în trecut și de către alte companii, precum Amazon cu Fire Phone. Anul trecut și anul acesta, mai multe companii au anunțat ecrane 3D similare pe laptop-uri, deci se pare că există mișcări din culise care încearcă să aducă 3D-ul înapoi.

Un domeniu în care este foarte posibil să vedem multă concurență în viitorul apropiat este însă cel al ochelarilor cu realitate augmentată. Știm că Apple lucrează la astfel de tehnologii și că alte companii au anunțat eforturi în această direcție, iar ZTE va fi de asemenea în această cursă. La MWC, compania va dezvălui ochelarii Neovision Glass de la brandul nubia. Ochelarii par să fie destul de compacți și au un design nu tocmai ieșit din comun pentru o pereche de ochelari de soare. Totuși, rama este vizibil mai groasă, găzduind toate componentele electronice și bateriile.

Evenimentul de prezentare va avea loc pe 28 februarie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult