A17 nici nu este pe piață, dar Apple testează deja A19 Bionic pe 2nm

22.08.2023
A17 nici nu este pe piață, dar Apple testează deja A19 Bionic pe 2nm

Abia am primit primele teste „neoficiale” cu noul Apple A17 Bionic, primul (și probabil singurul din piață) procesor pe arhitectură pe 3nm, care va fi integrat pe modelele iPhone 15 Pro și Ultra, dar deja încep să apară primele informații despre un procesor Apple care va fi lansat, cel mai probabil, peste doi ani. Conform unor informații publicate de un utilizator de pe rețeaua X,  Apple deja lucrează și testează un design pentru procesorul Apple A19 Bionic, care va fi integrat pe seria iPhone 17.

A19 Bionic și modele Apple Silicon M5, deja în teste

Utilizatorul de pe X @_orangera1n a oferit un link către site-ul theapplewiki, și o listă de identificatoare unice pentru o gamă de procesoare Apple care încă nu au ajuns pe piață. Acestea par a fi prototipuri aflate în teste pentru modele de procesoare ARM ale companiei care vor fi lansate peste câțiva ani. Printre modelele pe care Apple le-ar putea testa se află Apple A19 Bionic, procesorul care este așteptat abia în 2025, pe iPhone 17, alături de modelele Apple Silicon M5 Pro, M5 Max și M5 Ultra, care vor fi folosite pentru dezvoltarea de noi modele de computere MacBook, Mac Mini, Mac Pro și Mac Studio.

Pentru context despre cât de departe suntem de lansarea acestor cipuri, Apple urmează abia să aducă pe piață A17 pe iPhone 15 Pro, în timp ce procesorul Apple M3, dedicat computerelor de bază din gama Apple și tablete iPad Pro încă nu a fost anunțat oficial și este așteptat fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul anului viitor. Abia după lansarea M3 vom vedea modele M3 Pro, Max și Ultra, deci modelele M5 sunt la câțiva ani buni distanță, probabil mult mai îndepărtate față de un A19.

Conform informațiilor din prezent, Apple A19 ar putea fi modelul care face trecerea de la procesul de fabricație pe 3nm, are urmează să debuteze luna viitoare, la cel pe 2nm. Acest lucru ar asigura o densitate mai mare de tranzistori, care în schimb ar duce la eficiență energetică mai mare și posibilitatea de a împinge frecvențele procesoarelor peste limitele din prezent.

sursa: wccftech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult