Abia ajuns la primii cumpărători, Galaxy Note 20 Ultra este reclamat pentru probleme la camera foto

21.08.2020
Abia ajuns la primii cumpărători, Galaxy Note 20 Ultra este reclamat pentru probleme la camera foto

Unele exemplare Galaxy Note 20 Ultra sunt reclamate de utilizatori pentru apariția de condens și chiar firicele de praf sub lentila camerei foto, probleme ce afectează claritatea pozelor obținute.

Cel mai probabil, aceste probleme nu reprezintă un defect de proiectare și se limitează la un lot restrâns de unități Note 20 Ultra ieșite pe poarta fabricii fără un control al calității suficient de strict. De vină ar putea fi chiar Samsung, compania punând presiune pe respectarea termenelor de livrare stabilite în pregătirea evenimentului de lansare.

Telefoane Galaxy Note 20 Ultra cu probleme de asamblare a camerei foto

Mai exact, angajații din fabricile folosite de Samsung pentru fabricarea noului flagship ar fi asamblat incorect modulul camerei foto, lăsând spații vizibile între lentile și scutul din sticlă aplicat pe spatele telefonului. Deoarece comunică în mod direct cu exteriorul carcasei, zona neetanșă a carcasei favorizează acumularea particulelor de praf și chiar apariția picăturilor de condens, dacă telefonul este expus la variații de temperatură suficient de mari într-un mediu cu umezeală ridicată.

Exceptând afectarea mai mult sau mai puțin sesizabilă a calității pozelor obținute folosind camera principală, defectul nu ar trebui să afecteze funcționarea normală a telefonului, componentele electronice vulnerabile rămânând bine protejate de mediul exterior.

Din păcate pentru ghinioniștii care întâlnesc acest defect de fabricație, soluția nu  poate fi decât o programare la centrul de service pentru înlocuirea telefonului, preferabil, după ce Samsung va recunoaște în mod formal problema semnalată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult