Abia lansate, telefoanele Pixel 5a au probleme cu supraîncălzirea. Google anunță investigații

30.08.2021
Abia lansate, telefoanele Pixel 5a au probleme cu supraîncălzirea. Google anunță investigații

Tot mai mult utilizatori reclamă probleme cu supraîncălzirea la telefoanele Google Pixel 5a, incidentele fiind suficient de răspândite pentru demararea unei investigații oficiale.

La prima vedere, se pare că la sursa problemelor ar fi aplicația pentru camera foto, problemele apărând mai ales la folosirea modului foto/video. Iar dacă problemele dau o senzație de deja-vu, este pentru că experiențe similare au fost raportate și de cumpărătorii originalului Pixel 5, la momentul lansării acestuia.

Pixel 5a Pixel 5a Pixel 5a Pixel 5a

Concret, telefonul este predispus la supraîncălzire și oprire forțată dacă funcția de filmare este utilizată în modul 4K/60fps, doar câteva minute de filmare aducând temperatura carcasei la un nivel inconfortabil. Potrivit utilizatorilor, filmarea la această rezoluție este întreruptă automat chiar și la utilizarea telefonului în condiții normale de temperatură, fără expunere la soare și temperaturi ambiante foarte ridicate. Astfel, filmarea într-o încăpere cu temperatură ambiantă de 20°C, folosind modul 4K/60fps, este întreruptă după doar șase minute.

Pixel 5a

Însă rapoartele continuă să vină și pentru condiții de utilizare mai puțin solicitante, cum ar fi obținerea de poze și clipuri video în modul 1080p, telefoanele Pixel 5a refuzând să mai funcționeze în modul de captură, cu avertisment de supratemperatură, în mai puțin de jumătate de oră de la pornirea aplicației de captură.

Pixel 5a

Tot legat de folosirea camerelor foto, telefoanele Pixel 5a afișează același avertisment de supraîncălzire și în timpul sesiunilor de streaming video (ex. apeluri video), supă cel mult jumătate de ore de utilizare.

Pixel 5a

Deocamdată, Google nu oferă o soluție oficială, însă promite că va adresa problema într-o revizie firmware viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult