Acer Iconia Smart soseşte în Europa din luna septembrie

12.08.2011
Acer Iconia Smart soseşte în Europa din luna septembrie

Acer Iconia Smart este un smartphone bazat pe Android Gingerbread, construit în jurul unui ecran cu format wide extins, ce dă întregului dispozitiv un profil alungit.

Acer Iconia Smart

Ecranul nu tocmai mic, cu diagonală 4.8 inch şi rată de aspect 19:9, a împins lungimea finală a carcasei la 14,1 cm, un adevărat record pentru gama dispozitivelor smartphone. Prin contrast, lăţimea carcasei este de numai 6.45 cm, dar grosimea de 1.36 cm nu este chiar de lăudat.

Acer Iconia Smart

Ecranul TFT capacitiv poate afişa 16 milioane de culori şi o rezoluţie de 480 x 1024 pixeli, numai bună pentru filme de cinema, răsfoirea listelor de contacte, mesaje text şi articole de pe website-urile preferate.

Acer Iconia Smart este personalizat cu Acer UI 4.2 şi are la dispoziţir accesorii cum ar fi senzor de proximitate pentru auto-oprirea ecranului, accelerometru pentru funcţia de auto-rotire, senzor giroscopic cu şase axe pentru jocuri, butoane sensibile la atingere şi interfaţă multitouch pentru comenzi complexe realizate cu ajutorul ecranului tactil.

Acer Iconia Smart

Configuraţia include un procesor la 1 GHz, 512 MB memorie RAM şi 512 MB memorie ROM, 8 GB spaţiu de stocare şi slot pentru card micro SDHC, cu suport pentru capacităţi de până la 32 GB.

Acer Iconia Smart

Accesul la internet poate fi asigurat prin conexiune 3G HSDPA (14.4 Mbps) sau interfaţă Wi-Fi 802.11n, în timp ce pentru conectarea diverselor accesorii avem la dispoziţie un modul Bluetooth 2.1 cu suport A2DP şi EDR.

Pe spatele telefonului găsim o cameră foto de 8 MP, prevăzută cu autofocus şi asistată de un blitz LED. În afară de poze, aceasta permite şi captură video la rezoluţie 720p. Deasupra ecranului găsim o cameră frontală cu rezoluţie 2 MP, utilă pentru apeluri video.

Lista accesoriilor mai cuprinde un modul Radio FM cu decodor RDS, receptor A-GPS şi difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Mobile.

Iconia Smart cântăreşte 185 grame şi este alimentat de un acumulator Li-Polymer de 1500 mAh.

Acer Iconia Smart va sosi mai întâi în Germania, de unde va putea fi achiziţionat pentru suma de 499 euro. Din păcate data lansării pentru restul continentului european nu este încă cunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News