Acer Jade Primo – smartphone în buzunar şi mini PC la birou

13.10.2015
Acer Jade Primo - smartphone în buzunar şi mini PC la birou

Acer a prezentat primul smartphone cu Windows 10 care poate fi utilizat şi ca sistem mini PC, conectând tastatura şi mouse-ul preferat, afişând conţinut direct pe ecranul televizorului sau monitor.

Acer Jade Primo - smartphone în buzunar şi mini PC la birou

Funcţionând ca un veritabil PC de buzunar, Acer Jade Primo vine la pachet cu un dock special care permite conectarea la un ecran extern (televizor, monitor) şi folosirea împreună tastatură şi mouse. Toate acestea sunt incluse în pachetul cu accesorii, Jede Primo fiind astfel primul smartphone care oferă suport complet pentru funcţionalitatea Continuum introdusă de Microsoft odată cu Windows 10.

Atunci când nu este aşezat în dock-ul pentru masa de birou, Jade Primo este un smartphone cu dotări peste medie, oferind ecran Full HD de 5.5˝ de tip AMOLED şi o configuraţie cu 3GB memorie RAM, motorizată de chipsetul Snapdragon 808 (CPU hexa-core). Lista dotărilor este completată cu o cameră foto de 21 MP, respectiv cameră frontală de 8MP şi conector USB Type-C, permiţând scurtarea timpului de aşteptare la încărcarea acumulatorului.

Prezentat ca o alternativă pentru gama de telefoane Lumia 950 şi Lumia 950 XL, Jade Primo este aşteptat să coste mai puţin decât vârful de gamă Micrsosoft, Acer mizând şi pe capabilităţile sale în rolul de mini PC pentru obţinerea unui avantaj competitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult