„Adio, Galaxy Note”? Noile zvonuri sugerează că Samsung înlocuiește seria cu modelele pliabile

22.01.2021
„Adio, Galaxy Note”? Noile zvonuri sugerează că Samsung înlocuiește seria cu modelele pliabile

Zvonurile care au apărut după lansarea seriei Galaxy Note20 nu erau optimiste pentru seria care la un moment dat descria așa-numitele „phablet-uri”. Se pare însă că Samsung a luat deja decizia, iar o serie Galaxy Note21 nu va mai fi lansată în 2021. De altfel, ne așteptam la asta încă de când am aflat de faptul că modelul Galaxy S21 Ultra va fi compatibil cu S-Pen, stylus-ul Samsung, care până acum a fost exclusiv seriei Note.

Galaxy Note20 ar putea fi ultima generație a seriei

Ice Universe, un leaker cu tradiție pe internet de câțiva ani deja, în special atunci când vine vorba despre smartphone-urile companiei Samsung, spune că seria Galaxy Note a ajuns la final. Acesta a publicat pe contul său de Twitter o imagine cu textul „The End” cu descrierea „Galaxy Note”. În același timp Ross Young, analist la DisplaySearch, spune că nu există un model Note21 în planurile Samsung, care deja trebuiau să înceapă să pregătească display-uri pentru acesta. Există însă o șansă pentru un model Galaxy Note20 FE, deși având în vedere că există Note20 standard, cu multe capabilități lipsă de la varianta Ultra, este greu de intuit ce ar putea duce la o scădere a prețului pe un model de buget.,

Se pare însă că acele paneluri care ar fi putut ajunge pe Note vor fi folosite pe dispozitive OPPO și Xiaomi, care vor apela la Samsung pentru ecrane cu tehnologie LTPO, care permite refresh rate-ul variabil de la 10 la 120 Hz.

Aparent, planul este ca seria Note să fie înlocuită în această toamnă de modelele pliabile ale companiei din gama Galaxy Z. Galaxy Z Fold3 ar putea fi modelul care înlocuiește Note21 Ultra, zvonurile vorbind deja despre prezența unui stylus în pachetul acestuia. Pe de altă parte, un nou Galaxy Z Flip nu ar intra în gama de dispozitive productivitate, ci va fi un nou produs de lifestyle, cu hardware actualizat.

Nu este clar dacă și telefoanele pliable de la Samsung de anul acesta vor folosi protecție din plastic deasupra ecranului, sau dacă mult așteptata sticlă flexibilă de la Corning este în sfârșit pregătită pentru a fi folosită pe dispozitive comerciale.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult