Alternativa la BlackBerry: Astro Slide de la Planet Computers, un nou smartphone cu Android şi tastatură fizică

30.03.2020
Alternativa la BlackBerry: Astro Slide de la Planet Computers, un nou smartphone cu Android şi tastatură fizică

Telefoanele BlackBerry vor dispărea din nou de pe piaţă în 2020, după ce TCL a anunţat faptul că parteneriatul cu producătorul candadian de smartphone-uri şi software nu va continua. Astfel, cei care sunt în căutarea unui dispozitiv mobil echipat cu tastatură fizică au rămas cu foarte puţine opţiuni. Planet Computers, un producător independent doreşte însă să umple acest gol de pe piaţă cu noul său model Astro Slide, un dispozitiv care oferă acces la o tastatură completă, în timp ce poate fi folosit şi în modul standard, doar cu touchscreen.

Astro Slide este momentan publicat ca proiect de finanţare pe Indiegogo, unde Planet Computers cere aproximativ 490 de euro de la cei interesaţi de acest telefon. Compania se angajează să livreze telefonul în martie 2021, deci va exista un timp de aproximativ un an de aşteptare în cazul în care proiectul va merge înainte în faza de producţie.

Pentru aproape 500 de euro însă, cei care vor finanţa proiectul vor primi un dispozitiv destul de bine echipat din punct de vedere hardware. Pe lângă tastatura de dimensiuni mari, acesta vine echipat şi cu un ecran de 6,53”, cu un chipset MediaTek Dimmensity 1000 cu 5G, 6 GB memorie RAM, cameră de 48 megapixeli şi 128 GB spaţiu de stocare. De asemenea, acesta este un model dual-SIM, care poate funcţiona fie cu două cartele fizice, fie cu un SIM şi un eSIM. Slotul SIM2 poate fi de asemenea folosit pentru a adăuga un card microSD.

Noul Astro Slide promite o tastatură retro-iluminată, pentru tastarea indiferent de condiţiile de iluminare din jur, un senzor de amprentă în display, jack de 3,5mm, difuzoare stereo şi chiar şi două port-uri USB Type-C, câte unul pe fiecare parte. Nu în ultimul rând, acumulatorul de 4.000 mAh poate fi alimentat şi prin încărcare wireless. Chiar dacă până la data lansării va fi deja disponibil Android 11, Planet Computer promite doar compatibilitate cu Android 10.

Planet Computers a mai livrat un dispozitiv mobil cu tastatură fizică în trecut, modelul Cosmo Communicator, similar în design cu vechile modele Nokia Communicator, cu un ecran mic la exterior şi un ecran mare la interior. Proiectul doreşte să strângă cel puţin 180.000 de euro pentru a asigura un buget destul de mare pentru dezvoltarea telefoanelor. Modelele finale care vor ajunge pe rafturile magazinelor ar putea fi cu până la 350 de dolari mai scumpe, încurajând astfel pre-comenzile prin Indiegogo. Cu 40 de zile rămase din campania de finanţare şi cu 114.000 de euro deja strânşi, cel mai probabil, acest proiect va merge mai departe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult