Android 6.0 pe smartphone-urile Samsung întârzie din nou

26.01.2016
Android 6.0 pe smartphone-urile Samsung întârzie din nou

Utilizatorii de smartphone-uri Samsung de top lansate în 2015 se vor întrista să afle că update-ul promis la versiunea de Android 6.0 va întârzia mai mult decât ne-am fi aşteptat. Ultimele veşti sugerau că la sfârşitul lunii ianuarie, modelele Galaxy S6 şi Note 5 vor primi mult aşteptatul sistem de operare nou de la Google, însă acum este destul de clar că pachetele software vor fi lansate cel mai devreme în luna februarie.

Conform unor documente scăpate pe internet de Samsung, actualizările pentru Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ şi Galaxy Note 5 vor fi lansate pe parcursul lunii februarie. Se pare că o parte dintre acestea vor putea aştepta până în luna martie, în cazul în care planurile sunt din nou decalate. Se pare că şi modelele din 2014, Galaxy Note 4 şi Galaxy S5, sunt programate să primească update-ul la Marshmallow la scurt timp după. Momentan doar lunile martie-aprilie sunt listate pentru aceste dispozitive mai vechi.

Deşi este de apreciat faptul că Samsung încă oferă actualizări software pentru dispozitive mai vechi, este dezamăgitor faptul că actualizările pentru dispozitivele mai noi, considerate în acest moment „flagship” întârzie atât de mult. O versiune beta de Android 6.0 cu TouchWiz este deja disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori Samsung Galaxy S6, însă publicul larg va trebui să mai aştepte. În funcţie de regiune şi operator, utilizatorii modelelor în cauză vor trebui probabil să mai aştepte câteva săptămâni sau luni până să primească actualizarea, după ce aceasta este livrată celor care au cumpărat telefonul fără contract.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult