Aplicațiile Google vor fi optimizate pentru ecranul exterior al Galaxy Z Flip5

14.06.2023
Aplicațiile Google vor fi optimizate pentru ecranul exterior al Galaxy Z Flip5

Pentru prima dată în ultimii câțiva ani, Samsung chiar are o concurență serioasă în zona de pliabile, în special pe format clamshell, unde producători precum Oppo și Motorola au reușit să ajungă din urmă și chiar să depășească din anumite puncte de vedere liderul pieței. Se pare că pentru anul 2023, Samsung se aliază cu Google, pentru a implementa noi capabilități software pe Galaxy Z Flip5, care se pare că va putea rula aplicații pe ecranul exterior.

Samsung apelează la Google pentru a asigura compatibilitate cu noul ecran exterior de pe Galaxy Z Flip5

Cel mai mare neajuns al telefoanelor cu clapetă și ecran pliabil a fost faptul că ecranul exterior era foarte mic. Astfel, acesta era mai degrabă un ecran de notificări și acces rapid la mici widget-uri, decât unul cu adevărat util pentru a realiza activități obișnuite. Motorola a demonstrat cu noul Razr 40 Ultra că acesta poate fi mai mult decât un ecran secundar, putând rula orice aplicație instalată pe telefon.

Soluția Motorola nu este perfectă însă, fiind bazată pe o soluție software proprietară, care redimensionează aplicațiile pentru ecranul mic, fără să fie, de fapt optimizate pentru asta. Samsung consideră însă că este nevoie de suport software mai avansat pentru astfel de funcții, iar compania a apelat la Google pentru a realiza versiuni „mini” ale aplicațiilor sale principale, precum Gmail, YouTube sau Maps, care să fie afișate într-un mod optimizat pe noul ecran exterior de dimensiuni mari.

Acest lucru sugerează că și aplicațiile principale de la Samsung vor primi un tratament similar, însă nu știm ce înseamnă pentru aplicațiile din Play Store de la producători independenți. Cel mai probabil, Samsung va trebui să creeze parteneriate cu dezvoltatorii pentru a primi variante optimizate. Alternativ, ecranul exterior de pe Galaxy Z Flip5 ar putea să ofere opțiunea de a afișa și aplicații neoptimizate și redimensionate automat.

Veștile  vin de la SamMobile, publicație concentrată pe activitatea companiei Samsung, care oferă deseori astfel de informații „pe surse”, care se dovedesc de cele mai multe ori adevărate. Galaxy Z Flip5 și Fold5 sunt așteptate spre sfârșitul lunii iulie și vor fi prezentate în cadrul unui eveniment Unpacked care va fi organizat în Coreea de Sud, țara de origine a companiei Samsung.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult