Galaxy Z Flip5 în primele imagini detaliate de până acum. Are un ecran exterior cu formă neobișnuită FOTO

01.05.2023
Galaxy Z Flip5 în primele imagini detaliate de până acum. Are un ecran exterior cu formă neobișnuită FOTO

Planurile în format CAD ale lui Galaxy Z Flip5, următorul pliabil pe format clamshell de la Samsung, au ajuns pe internet, ceea ce înseamnă că avem și primele imagini 3D generate pe baza acestora. OnLeaks, celebru pentru modelele 3D de acest gen și publicația MediaPeanut au dezvăluit cum va arăta noul pliabil Samsung, iar design-ul exterior este semnificativ diferit față de generațiile precedente.

Samsung a ales un ecran exterior ieșit din comun pentru Galaxy Z Flip5

Se pare că Samsung a luat în serios provocarea altor companii din industrie, realizând unul dintre cele mai mari ecrane pentru capacul exterior de pe dispozitive pliabile de acest gen. În timp ce Motorola are pe razr 2022 un ecran landscape, iar Oppo Find N2 Flip are un ecran cu orientare verticală, Samsung a ales o formă neobișnuită. Astfel, ecranul de pe Galaxy Z Flip5 are forma, în aceste imagini, similară cu cea a unui dosar de carton, cu un colț ridicat.

Această formă a ecranului era deja zvonită de câteva zile în mediul online, iar acum putem vedea și cum arată. Practic, ecranul crește încă puțin spre zona de lângă camere, ocolind subtil blitz-ul. Care ar fi însă utilitatea acelei zone prelungite este greu de intuit acum, Samsung probabil având funcții software dedicate care să justifice această alegere ciudată de design.

S-ar putea însă ca noul Samsung să fie deja depășit de Motorola razr 40 Ultra, care este așteptat pe 1 iunie, conform celor mai recente zvonuri. Acela ar folosi un ecran și mai mare, cu decupaje triple, care evită atât blitz-ul, cât și cele două camere. Astfel, Samsung ar putea să nu poată să se laude la vară că are telefonul pliabil cu cel mai mare ecran exterior din piață, din acest motiv.

Specificațiile dezvăluite de MediaPeanut listează ecranul exterior cu o diagonală de 3,4”, pe cel interior cu 6,7”, iar dimensiunile totale, atunci când telefonul este deschis, sunt de 165 x 71,8 x 6,7 mm.

Cele mai noi zvonuri spun că Samsung ar fi mutat lansarea pliabilelor din august în iulie și că producția de Galaxy Z Flip5 ar fi fost dublată.

sursa: MediaPeanut

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult