Apple a brevetat un nou tip de cameră foto, cu refocalizare ulterioară a pozelor

27.11.2013
Apple a brevetat un nou tip de cameră foto, cu refocalizare ulterioară a pozelor

Apple depune anual foarte multe cereri pentru brevete de invenţie, însă nu toate se referă la dispozitive ce vor fi realizate vreodată de compania din Cupertino. În cazul de faţă, avem un brevet pentru o cameră foto ce permite realizarea unor imagini de două feluri. Imaginile obişnuite, la rezoluţie mare, sunt capturate în mod obişnuit. Camera permite însă realizarea unor imagini cu mai multe puncte de focalizare, aşa cum am văzut la aparatul foto Lytro. Aceste poze ce pot fi refocalizate sunt realizate la o rezoluţie mai scăzută prin introducerea unui panou cu micro-lentile între obiectiv şi senzor.

Desen din brevetul Apple pentru noua cameră foto

Dacă nu sunteţi familiari cu Lytro, vă reamintim că aceasta este prima şi singura cameră foto din lume ce permite realizarea unor imagini cu multiple puncte de focalizare. Utilizatorul poate alege să descarce o singură imagine în format JPG sau poate avea la dispoziţie o poză într-un format special, ce permite refocalizarea în orice punct doreşte utilizatorul. Utilitatea acestei funcţii este discutabilă. Multe fotografii arată foarte bine deoarece zona de clar a fost bine aleasă. Pe de altă parte, utilizatorii de rând s-ar putea să fie interesaţi de facilitate.

Camera foto Lytro

Nu ştim când sau dacă Apple va introduce o astfel de opţiune în telefoanele sale. Brevetul se aplică în principiu pentru un aparat foto, însă este menţionată şi o implementare a sa în camera foto a unui telefon mobil. Puteţi să ne spuneţi în căsuţa de comentarii de mai jos dacă aţi fi interesaţi de fotografii ce pot fi refocalizate după ce au fost realizate şi care ar fi rezoluţia minimă pe care aţi suporta-o.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News