Apple a crescut prețurile pentru înlocuirea bateriei pe iPhone 14 față de generațiile precedente

13.09.2022
Apple a crescut prețurile pentru înlocuirea bateriei pe iPhone 14 față de generațiile precedente

Apple a listat prețurile oficiale pentru reparațiile seriei iPhone 14, care va debuta pe data de 16 septembrie în magazine. Se pare însă că cei care vor avea probleme mai târziu cu bateria, după ce telefonul iese din garanție, vor trebui să plătească în plus față de cei care aveau modele din seriile precedente. Chiar dacă în termeni de capacitate, bateria de pe fiecare model iPhone 14 este cu doar puțin mai mare decât pe iPhone 13, de exemplu, prețurile au crescut cu peste 40%.

Toată seria iPhone 14 are baterii mai scumpe decât seriile anterioare

În prezent, în SUA, o înlocuire de baterie pentru iPhone 13, 12, 11 și orice alt model în afară de SE, costă 69 de dolari (operațiunea pentru SE costă 49 dolari). Astfel, este ciudat să vedem că bateria de pe noile telefoane Apple costă cu 30 de dolari în plus, adică 99 de dolari americani, fără să vedem vreo îmbunătățire semnificativă la acest capitol.

Sigur, Apple spune că iPhone 14 Plus va avea cea mai bună autonomie de pe un iPhone de până acum, iar noile modele Pro, cu always-on display vor rezista la fel de mult precum generațiile anterioare fără always-on display, dar capacitatea și modul de fabricație nu pare să se fi schimbat.

iphone 14 iphone 13 battery
foto: The Verge

Există posibilitatea ca Apple să ridice prețurile în ton cu inflația și cu costurile mai mari de producție. În continuare există o criză de componente și materie primă pe piața de electronice, iar anumite materiale ar putea să se fi scumpit. Inclusiv producătorii de mașini, chiar și electrice, au crescut în ultima perioadă prețurile.

Această problemă de costuri ridicate va apărea însă peste unul sau doi ani, când primele dispozitive vor ieși din garanție. Deși există posibilitatea ca Apple să reducă în timp prețurile, în cazul în care situația din piață se schimbă, de obicei, astfel de creșteri sunt permanente.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult