Apple a decis să blocheze actualizarea iOS 15 pentru două modele iPhone foarte populare

23.11.2020
Apple a decis să blocheze actualizarea iOS 15 pentru două modele iPhone foarte populare

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei americane, Apple va opri accesul utilizatorilor la versiunea iOS 15, dacă folosesc aceste modele iPhone lansate mai vechi de 4 ani.

iOS 14 va rămâne ultima revizie majoră de iOS de care au parte posesorii de telefoane iPhone 6S (lansat în 2015) și prima generație iPhone SE (2016), Apple condiționând accesul la viitoarea versiune iOS 15 pe criteriul unei versiuni mai performante de hardware.

Apple va folosi iOS 15 pentru a impulsiona vânzările noului iPhone mini

Schimbarea se produce după ce anul acesta Apple a asigurat compatibilitatea iOS 14 cu toate versiunile majore de iPhome. Având în vedere faptul că iPhone 6S și iPhone SE se numără printre cele mai vândute modele iPhone din istorie, este puțin probabil ca numărul exemplarelor aflate în circulație să scadă semnificativ în spațiul unui singur an. Astfel, rămâne ca Apple să forțeze urgentarea ciclului de reînnoire blocând accesul dispozitivelor de generație mai veche la noi versiuni firmware, folosind drept scuză vechiul argument al incompatibilității cu versiunile hardware mai vechi, care nu ar avea puterea de procesare/resursele de memorie necesare pentru rularea celei mai noi și avansate revizii de iOS.

iOS 15

Astfel, potrivit listei întocmite pe baza ultimelor informații disponibile, lista de compatibilitate cu iOS 15 va cuprinde 17 modele iPhone:

 1. iPhone 12 Pro Max
 2. iPhone 12 Pro
 3. iPhone 12 mini
 4. iPhone 12
 5. iPhone 11
 6. iPhone 11 Pro
 7. iPhone 11 Pro Max
 8. iPhone XS
 9. iPhone XS Max
 10. iPhone XR
 11. iPhone X
 12. iPhone 8
 13. iPhone 8 Plus
 14. iPhone 7
 15. iPhone 7 Plus
 16. iPhone SE (2nd generation)
 17. iPod touch (7th generation)

Prezentate în luna septembrie 2015, iPhone 6s și iPhone 6s Plus au fort urmate în luna martie 2016 de modelul iPhone SE. Ambele au fost foarte populare la vremea lor, bucurându-se ulterior de actualizări software gratuit, întinse până în anul 2020. Însă odată cu debutul noii serii iPhone 12 mini, cu design asemănător seriei iPhone 6s, Apple este direct motivat în a „convinge” utilizatorii acestuia să aleagă cât mai devreme calea upgrade-ului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult