Apple a suspendat dezvoltarea sistemelor de operare iOS 18 și macOS15 pentru a se concentra pe bug-uri

09.11.2023
Apple a suspendat dezvoltarea sistemelor de operare iOS 18 și macOS15 pentru a se concentra pe bug-uri

Apple a decis să suspende temporar introducerea de caracteristici noi în dezvoltarea viitoarelor versiuni ale sistemelor de operare iOS și macOS pentru a se concentra pe eliminarea bug-urilor descoperite în versiunile preliminare. Anunțul vine chiar înaintea de lansării iOS 18 și macOS 15 în 2024.

Conform unui raport Bloomberg, echipa de inginerie software a companiei a întâmpinat mai multe probleme în codul inițial care nu au fost detectate în timpul testelor interne. În loc să continue cu planurile de a introduce noi funcții, Apple a ales să dedice o săptămână pentru a rezolva aceste probleme, cu scopul de a asigura stabilitatea și performanța sistemelor de operare înainte de lansarea lor oficială.

Actualizările sistemelor de operare pentru iPhone și iPad, denumite codificat Crystal, precum și cele pentru Mac și Apple Watch, cunoscute intern sub numele de Glow și Moonstone, au ajuns în prima etapă majoră, cunoscută sub numele de M1. Înainte de a avansa spre a doua etapă, dezvoltatorii Apple trebuie să identifice și să corecteze bug-urile existente.

Ce înseamnă asta pentru utilizatorii iOS

Raportul subliniază că această pauză în dezvoltarea funcțiilor noi afectează nu numai viitoarele lansări de software, ci și visionOS, respectiv actualizarea iOS 17.4 recent lansată. Actualizarea sistemului de operare pentru smartphone-uri este preconizată să fie disponibilă în primul trimestru al anului 2024.

Deși dezvoltarea caracteristicilor noi a fost pusă pe pauză, Bloomberg notează că Apple intenționează să reia activitatea în această săptămână. Aceste eforturi de depistare și eliminare a bug-urilor nu sunt așteptate să influențeze programul de lansare al actualizărilor. Apple obișnuiește să-și dezvăluie noile sisteme de operare la evenimentul anual Worldwide Developer’s Conference (WWDC) și să le lanseze în septembrie.

Recent, Apple a lansat o nouă actualizare a sistemului de operare macOS Sonoma 14.1 care include o funcție de detectare a lichidelor, destinată să protejeze dispozitivele utilizatorilor de potențiale daune cauzate de lichide. Această funcție, numită ‘liquiddetectiond’ monitorizează porturile USB-C ale dispozitivelor Mac, alertând compania în cazul în care detectează prezența lichidelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult