Apple ar fi renunțat la planurile pentru un iPhone 15 cu butoane „solid-state”

12.04.2023
Apple ar fi renunțat la planurile pentru un iPhone 15 cu butoane „solid-state”

Planul Apple prin care iPhone 15 urma să renunțe la tastele fizice în favoarea unor butoane solide cu sensibilitate ajustabilă ar fi fost abandonat după ce hardware-ul comandat nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Mai mult decât un artificiu de marketing, noile butoane fără acționare mecanică urmau să aibă răspuns haptic și sensibilitate ajustabilă, permițând acționarea și prin mănuși sau prin husa de protecție nedecupată. Spre exemplu, pentru versiunile iPhone 15 dotate cu butoane solid-state, carcasele de protecție nedecupate ar fi avut tastele modelate în relief, telefonul „știind” să interpreteze apăsările care nu ating rama laterală și nici nu declanșează vreun mecanism fizic.

Chiar dacă rămâne cu taste acționate mecanic, iPhone 15 va fi primul telefon Apple care face trecerea de la Lightning la USB-C, modificarea fiind garantată de obligațiile prevăzute în noua legislație europeană. Totuși, Apple a găsit deja o „portiță” care va permite în continuare vânzarea de accesorii la prețuri umflate, adăugând viitoarelor cabluri USB-C pentru iPhone un cip de securitate. Fără respectivul cip, viteza de încărcare va fi sever limitată prin cablurile USB-C „neoriginale”, Apple asigurând doar nivelul minim de compatibilitate la care este obligat de legislația europeană.

Pe lista îmbunătățirilor zvonite, dar neconfirmate, mai intră și un nou design cu forme mai rotunjite și ramă mai îngustă în jurul ecranului, susținut deja cu randări neoficiale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult