Apple ar putea actualiza wireless iPhone-urile din magazine cu ajutorul unui nou dispozitiv

16.10.2023
Apple ar putea actualiza wireless iPhone-urile din magazine cu ajutorul unui nou dispozitiv

Apple ar putea introduce un dispozitiv cu care iPhone-urile sigilate din magazine vor putea fi actualizate la cea mai nouă versiune de software.

Apple s-a aflat într-o altă controversă odată cu lansarea seriei de modele iPhone 15 Pro, deoarece numeroasele rapoarte de supraîncălzire ale dispozitivelor au forțat Apple să abordeze problema cu actualizarea iOS 17.0.3. Compania a recunoscut oficial problema supraîncălzirii, dar este posibil ca această situație să fi determinat Apple să dezvolte propria soluție internă pentru a preveni probleme similare în viitor.

Astfel, compania americană ar putea actualiza în mod direct, fără a fi nevoie să fie desigilate și utilizate, exemplare de iPhone ce se află într-un magazin de retail. Acesta lucru ar putea avea loc datorită unui dispozitiv special, care să actualizeze wireless smartphone-urile.

Potrivit GSMArena, Apple a dezvoltat un dispozitiv unui pad de încărcare proprietar care poate actualiza fără fir iPhone-urile sigilate din fabrică chiar în interiorul magazinului, înainte de a fi vândute clienților. Se pare că aparatul în cauză va putea să pornească de la distanță iPhone-ul care trebuie actualizat, astfel că va putea să îi aducă software-ul la cea mai recentă versiune iOS disponibilă și apoi să îl oprească din nou. Conform unui raport publicat de Bloomberg, Apple intenționează să lanseze noile sale dispozitive de actualizare a software-ului în magazine înainte de sfârșitul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult