Apple ar putea apela la panourile OLED de la BOE în urma sancţinilor Japoniei către Coreea de Sud

10.07.2019
Apple ar putea apela la panourile OLED de la BOE în urma sancţinilor Japoniei către Coreea de Sud

Japonia a decis săptămâna trecută să limiteze exportul anumitor substanţe chimice către Coreea de Sud, într-o mişcare similară cu cea a Statelor Unite împotriva Chinei. Astfel, companiile producătoare de panouri OLED din regiune, LG şi Samsung, vor avea probleme în perioada următoare cu producţia. Întrucât compani Apple începe să devină din ce în ce mai dependentă de producţia de panouri OLED, majoritatea modelelor noi de smartphone-uri pe care le produce folosind această tehnologie, este posibil ca în viitor să apeleze la compania BOE din China pentru producţia de iPhone-uri.

BOE este pe cale să devină cel mai mare producător de panouri OLED in lume, oferind soluţiile sale pentru multe companii din China, fiind totodată şi partenerul principal al Huawei pentru producţia de smartphone-uri high-end precum Mate 20 Pro, P30 Pro şi Mate X. Tot BOE produce şi LCD-uri, Apple folosind deja panourile sale în iPad-uri şi MacBook-uri, iar acestea sunt în general considerate printre cele mai bune din industrie.

Astfel, se zvoneşte că vestea despre situaţia din Coreea de Sud a producătorilor de panouri OLED a împins Apple să negocieze o nouă înţelegere cu BOE, prin care să ofere panourile OLED pentru următoarele modele de iPhone. Samsung oferă momentan panourile pentru generaţia iPhone XS, în timp ce Japan Display Inc va fi partenerul principal pentru producţia de Apple Watch, cel puţin până când Apple va reuşi să termine dezvoltarea propriei tehnologii micro-LED.

BOE ar urma să deschidă două noi fabrici de panouri OLED, B11 şi B12, prima urmând să debuteze la sfârşitul anului în curs, iar cea de-a doua anul viitor. Acestea din urmă vor fi orientate exclusiv către panouri flexibile, deci vor prelua din liniile de producţie aglomerate ale celorlalte fabrici pe care le deţin, crescând astfel capacitatea de producţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult