Apple ar putea ascunde Face ID sub ecran abia în 2023, pe iPhone 15 Pro

23.03.2022
Apple ar putea ascunde Face ID sub ecran abia în 2023, pe iPhone 15 Pro

Se pare că soluția cu decupajul dublu de anul acesta pe care Apple o va adopta pe modelele iPhone 14 Pro va fi una de compromis, în așteptarea unei soluții reale la ascunderea senzorilor pentru Face ID. În locul unui notch, așa cum am văzut în ultimii 4-5 ani, Apple va perfora pentru prima dată ecranul telefoanelor sale de top, însă abia în 2023, pe iPhone 15 Pro, s-ar putea să vedem dispariția (aproape) completă a decupajelor din ecran, relatează presa din Coreea de Sud.

Samsung va livra ecrane cu capabilități UDC pentru generația iPhone 15

Conform The Elec, Samsung se pregătește să livreze către Apple noi generații de ecrane OLED, care să permită implementarea sistemelor UDC (Under Display Camera). Aceasta va fi folosită atât pentru dezvoltarea noilor modele iPhone 15, care sunt pregătite să apară în 2023, cât și pentru modelele Samsung din viitor (probabil Galaxy Z Fold5). Deja Samsung a livrat un telefon care ascunde camera frontală sub ecran, modelul Galaxy Z Fold3, dar folosea tehnologia din prima generație, care scădea rezoluția în acea zonă, făcând totul vizibil.

Informațiile publicate de site-ul sud coreean sugerează că Apple va folosi această tehnologie pentru a ascunde doar senzorii Face ID, păstrând în continuare un decupaj subtil pentru camera frontală. Asta pentru că, momentan, cantitatea de lumină și artefactele de imagine care apar în urma integrării camerei sub ecran produc rezultate mai slabe decât camerele frontale obișnuite, chiar și după aplicarea unui „strat” de procesare de imagine cu AI.

Desigur, așa cum se întâmplă anul acesta pe iPhone 14, doar modelele iPhone 15 Pro vor beneficia de această tehnologie, probabil modelele „standard” din 2023 urmând să adopte ecranul perforat de pe iPhone 14 Pro din 2022.

Se pare că și LG Display, un alt furnizor de paneluri OLED care colaborează cu Apple, lucrează la o tehnologie similară. Concurentul Samsung dorește să crească cantitatea de lumină care ajunge în senzor cu 20% în 2023 și cu 40% în 2024, față de soluțiile pe care le are în prezent.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult