Apple ar putea lansa variante de iPhone 14 fără slot fizic de SIM

27.01.2022
Apple ar putea lansa variante de iPhone 14 fără slot fizic de SIM
sursa: Android Police

Zvonurile din ultimii ani spun că Apple lucrează de mai multă vreme la un iPhone fără port-uri fizice, însă următorul port care va dispărea de pe telefoanele companiei nu va fi mufa Lightning. Se pare că slot-ul pentru cartele SIM este următorul la rând, iar acesta ar putea fi eliminat în viitorul foarte apropiat. Se pare că Apple ar putea forța utilizatorii să treacă pe eSIM, o tehnologie care încă nu este oferită de toți operatorii și pentru toate tipurile de cartele.

iPhone 14 ar putea fi primul iPhone fără cartelă SIM fizică

iPhone 14 ar putea fi primul pas în această direcție, spune analistul GlobalData, EmmA Mohr-McClune. Aparent, Apple are în plan să ofere modelele din 2022 atât în variantă „clasică”, cât și în variantă doar cu eSIM. Acestea din urmă vor fi identice în materie de specificații hardware, dar nu vor mai avea un slot de SIM-uri fizice, pe când modelele „clasice” vor beneficia atât de cartele SIM fizice, cât și de eSIM.

„Nu credem că Apple va adopta strategia „big bang”, renunțând la sistemele existente și transferând toți utilizatorii pe eSIM-uri, ci mai degrabă va lansa o versiune doar cu eSIM a unui nou model, păstrând modelele cu eSIM și SIM fizic pentru piața de larg consum și canalele de distribuție ale operatorilor importanți.

Credem că operatorii telecom vor avea de ales dacă vor să primească stocuri pentru a vinde varianta doar cu eSIM de iPhone alături de variantele mai ușor de vândut, cu eSIM/SIM fizic.”

Acest raport confirmă astfel zvonurile din ultima perioadă, în care Apple informa operatorii că în 2022 vor exista și variante doar cu eSIM ale noilor iPhone-uri.

Probabil că pentru viitorul apropiat, Apple va păstra în paralel în ofertă telefoane cu eSIM alături de cele cu sim fizic, însă trend-ul de a renunța la port-urile fizice pare să continue. Astfel, nu putem fi siguri că un eventual iPhone 15 în 2023 va mai integra un slot fizic pentru cartele. De altfel, în 2023 se presupune că Apple va încerca să renunțe și la mufa Lightning, măcar pe unul dintre cele patru modele de telefoane, cel mai probabil pe varianta cea mai mare: iPhone 15 Pro Max.

sursa: iMore, MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult