Apple avertizează utilizatorii de iPhone X despre limitările şi problemele tehnologiei OLED

Apple avertizează utilizatorii de iPhone X despre limitările şi problemele tehnologiei OLED

Utilizatorii de Android au avut la dispoziţie dispozitive echipate cu panouri OLED de mai mulţi ani şi au reuşit să se obişnuiască în timp cu cele câteva limitări ale tehnologiei. Întrucât iPhone-urile au beneficiat întotdeauna de display-uri LCD, acestea nu s-au confruntat niciodată cu efectul burn-in, sau cu schimbarea nuanţelor culorilor atunci când ecranul este privit dintr-o parte. Se pare că Apple doreşte însă să avertizeze utilizatorii noi de iPhone X care s-ar putea plânge de aceste „probleme”, publicând pe site-ul său un articol detaliat despre panoul OLED de pe noul smartphone.

În primul rând, compania avertizează utilizatorii despre efectul „burn-in”, care ar putea apărea în cazul în care o imagine statică este afişată pentru perioade îndelungate de timp atunci când nivelul luminozităţii este setat pe unul dintre nivelurile superioare de intensitate. Recomandarea companiei este setarea luminozităţii pe modul „automat”, care reglează această caracteristică în funcţie de lumina ambientală. De asemenea, Apple recomandă timpi mai mici pentru blocarea automată a display-ului.

De asemenea, utilizatorii sunt informaţi de Apple că atunci când telefonul este înclinat, profilul de culoare ar putea să nu mai apară atât de natural. Acesta este comportament normal pentru panourile OLED şi nu reprezintă un defect de fabricaţie. Ceea ce probabil Apple a uitat să menţioneze este faptul că panourile OLED se pot degrada în timp, în câţiva ani, culorile afişate putând fi semnificativ diferite faţă de cele ale unui panou nou.

Aceste informaţii par a fi publicate pentru a scade din responsabilitatea companiei în cazul în care utilizatorii doresc să repare problemele cauzate de panourile OLED folosind garanţia de conformitate sau garanţie extinsă AppleCare+. Cel mai probabil, compania nu va repara decât contra cost ecranele cu burn-in. Rămâne de văzut dacă ecranele într-adevăr sunt aşa sensibile la aceste probleme, Apple susţinând că a lucrat din greu la realizarea unora dintre cele mai bune display-uri de pe piaţă pentru a limita astfel de efecte negative ale tehnologiei OLED.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video