Apple confirmă că iPhone 12 a fost amânat. Când ar putea fi lansată noua serie de telefoane

31.07.2020
Apple confirmă că iPhone 12 a fost amânat. Când ar putea fi lansată noua serie de telefoane

În urmă cu doar câteva zile, auzeam zvonuri despre faptul că iPhone 12 ar putea fi amânat față de fereastra de lansare obișnuită de la sfârșitul lunii septembrie. Acum, chiar Apple confirmă acest lucru. Se pare că dificultățile în producție cauzate cel mai probabil de pandemia de COVID-19 vor împinge apariția pe piață a noilor telefoane Apple cu câteva săptămâni. Totuși, dacă și cealaltă jumătate de zvon va fi confirmată, așteptarea nu va fi foarte lungă.

iPhone 12 a fost amânat câteva săptămâni

Apple a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2020 pentru investitori în cadrul unei conferințe telefonice. Luca Maestri, CFO (Chief Financial Officer) al companiei, a confirmat întârzierea noilor telefoane public, adresând acest subiect direct:

„Anul trecut am început să vindem iPhone-uri noi spre finalul lunii septembrie. Anul acesta ne așteptăm ca stocurile să fie disponibile câteva luni mai târziu.”

Informațiile neoficiale sugerau că evenimentul de prezentare al noilor smartphone-uri ar putea avea loc în continuare pe 8 septembrie, păstrând tradiția Apple. Totuși, lansarea modelelor de bază, iPhone 12 și iPhone 12 Max ar putea avea loc abia în octombrie, pe la jumătate, în timp ce modelele iPhone 12 Pro și Pro Max ar putea ajunge în magazine spre finalul lunii octombrie.

În România vom aștepta și mai mult

Dacă într-adevăr vor întârzia atât de mult, în România, telefoanele vor fi lansate și mai târziu. Probabil că modelele de bază ajung în magazinele de specialitate și la operatorii autohtoni cândva spre jumătatea sau finalul lunii octombrie, în timp ce modelele Pro și Pro Max ar putea fi lansate cândva în luna noiembrie.

Nu este însă prima dată când Apple întârzie cu modele de iPhone pe piață. În urmă cu trei ani, iPhone X, noul său model premium la vremea respectivă, și primul cu ecran OLED, era lansat la două luni distanță, în luna noiembrie. De altfel, un an mai târziu, modelele iPhone XS și XS Max au fost disponibile în septembrie, în timp ce modelul XR, varianta mai ieftină, s-a lansat pe la jumătatea lunii octombrie.

sursa: The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult