Apple dezvoltă o tehnologie pentru utilizarea ecranului tactil sub apă

06.07.2022
Apple dezvoltă o tehnologie pentru utilizarea ecranului tactil sub apă

Telefoanele mobile din gama premium sunt rezistente la apă de mulți ani, însă această rezistență nu asigură posibilitatea de a utiliza ecranele în aceste condiții. Apple pare să încerce să rezolve asta, înregistrând un brevet pentru o tehnologie care ar putea să recunoască atingerile de pe ecran chiar și atunci când acesta este în apă sau acoperit de picături.

iPhone-urile ar putea primi un mod de utilizare special pentru medii umede

Oricine a încercat să folosească un telefon pe timp de ploaie a văzut că ecranul devine aproape inutilizabil. Asta pentru că picăturile sunt uneori recunoscute drept atingeri de ecran, sau zona umedă nu mai înregistrează comenzi deloc. Apple crede că are o soluție pentru acest comportament neadecvat al ecranelor, propunând utilizarea unui nou tip de strat capacitiv.

Astfel, folosind noua tehnologie descrisă în brevet, telefoanele ar putea detecta atunci când sunt în contact cu apa sau într-un mediu umed și ar putea schimba modul de funcționare automat, folosind un alt algoritm de recunoaștere a atingerilor, bazat și pe presiunea de apăsare. Astfel, picăturile de apă ar fi ignorate, iar comenzile ar fi înregistrate doar de atingerile degetelor.

iphone apple wet mode

Ba chiar ar putea exista și un buton virtual în interfața telefoanelor care ar putea schimba între modul „uscat” și modul „umed” de funcționare. Acest lucru sugerează că modul pentru utilizare în apă ar putea afecta buna funcționare a ecranului atunci când acesta este uscat.

Fiind vorba doar despre un brevet, nu este o garanție că vom vedea aceste capabilități în iPhone-urile din generația următoare, sau chiar cea de anul viitor. Totuși, Apple pare să se preocupe de rezistența în timp a telefoanelor sale, realizând în fiecare an noi carcase din sticlă cât mai rezistentă și adăugând rezistență la apă și mai performantă.

La fel ca Samsung și alți producători din piață însă, Apple nu recomandă utilizarea iPhone-urilor la piscină sau în apă sărată, iar reparațiile pentru daune realizate de apă nu sunt acoperite de garanție.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult